Betűméret: A A A

Markusovszky Lajos Kollégium

Cím: 1089 Budapest, Rezső tér 16.

Telefon: 06-20-666-0555

e-mail: markusovszky.kollegium@semmelweis-univ.hu

A Nagyvárad tértől (M3 metró) 6 perc, NET épülete szintén percekre van tőlünk.
Az Anatómia Intézet, és az EOK egy metró megálló.

Felszereltség

A szobák alapvetően 3 ágyasak. Minden szinten található egy konyha, két fürdőhelyiség (4-4 zuhanyzó), mosdó. A földszinten edzőterem, az első  emeleten pedig gépterem, TV-szoba, büfé illetve a “nagyterem”(csocsó, ping-pong, zongora) várja a hallgatókat. Tanulószoba minden szinten van, a vizsgaidőszak alatt pedig az egész koli tanulószobává változik.

Boltok

A kollégiummal szemben  van egy kisbolt. A Nagyvárad tér melletti Coop is  csupán 10 perc séta.

Közösség 

Minden tanév a gólyaavatóval kezdődik és  Rezső napokkal zárul. Két nagyobb programunk között sem unatkozunk, a tanév során többször is begyújtunk a  bogrács alatt, üldögélünk a teaházban.

Fejlesztési tervek

Elmúlt években során több fejlesztési is elkezdődött a kollégiumban. A bútorok (ágyak székek, szekrények) folyamatos cseréje mellett 2016 nyárán elkezdődött a laminált padló cseréje is. Egy elnyert KEOP pályázat keretén belül jövő évben megtörténik a külső nyílászzárók cseréje. Ezen kívül a kollégiumban állandó WIFI hálózat kialakítás szerepel a közelgő tervek között. Az egyetemen eltöltött nap után egyre otthonosabb kollégium vár, ami nem csak lakhatást, hanem otthoni környezetet biztosít.

SE – Markusovszky Lajos Kollégium – Diák Bizottság