Betűméret: A A A

Balassa János Kollégium

Cím: 1083 Budapest Tömő utca 35-37.

Telefon: 06-1-210-0800, 06-1-459-1500/52001

balassa.kollegium@semmelweis-univ.hu

Balassa János Kollégium Diákönkormányzata:
balassa.db@gmail.com

A Kolégium a 366 férőhelyével az Egyetem legnagyobb kollégiuma. 1981-ben adták át, azóta is büszkén viseli az utcáról kapott Tömő becenevet.

A kilenc emeletes épület az M3 metró Klinikák megállójától 8 perc sétára található. Az Egyetem több fő épülete (EOK, NET) 15 perc alatt bevehető, ami igazán nagy előnye.

Felszereltség 

Nálunk főként 3 fős szobák vannak, de minden szinten található egy 2 fős szoba is, amelyek hűtővel, mosdóval és tükörrel vannak felszerelve. Minden emeleten van konyha (mikróval, rezsóval, mosogatóval), fürdő, WC, az alagsorban pedig 7 mosógép és egy szárítógép található a mosókonyhában.

A 9. emelet kivételével minden szinten található tanuló, ahol sorstársaiddal együtt merülhetsz el a tananyag nyújtotta izgalmakban. A földszinten lévő könyvtárban pedig igazán meghitt hangulatban bújhatod a könyveidet és a jegyzeteidet.

Az első emeleten 2, zongorával felszerelt közösségi terem, TV szoba, csocsó- és biliárdasztal biztosítja a kellemes kikapcsolódást. Itt található a számítógép terem is, ahol 7 számítógép segít tanulmányaidban, hiszen az egyetemi hálózatra kapcsolódva megannyi szakmai folyóiratba nyerhetsz betekintést. Érdemes benézni a büfébe is, ami szintén ezen az emeleten található. Minden nap másik menüvel várnak a mindig kedves büfések.

Szabadidő

A földszinten található konditeremben 0-24 óráig lehetőséged van aktívan kikapcsolódni, illetve 10 perc sétára található Orczy Kertben futópálya vár.

A kollégium 2 közösségi helységében év közben több programot is szervezünk, ilyen például a heti szinten rendezett Teaház, ami kiváló lehetőséget biztosít, hogy megismerd kollégista társaidat.

Boltok

Pár lépésre a kolitól található egy kis bolt (Dali Csemege) és egy COOP. A párhuzamos utcában egy SPAR lehet a megmentő, ha a hétköznapi dolgokat szeretnéd gyorsan beszerezni. Kicsit messzebb, az éppen megújuló Corvin negyedben található a Corvin Plaza, ahol tényleg mindent megtalálsz.

Fejlesztési tervek

Elmúlt években megkezdődött az ágyak, a lakószobák és közös helységek székeinek lecserélése, illetve egy elnyert KEOP pályázat keretén belül jövő évben megtörténik a külső nyílászzárók cseréje. Ezen felül a kollégiumi wifi hálózat kiépítése, illetve a padlózat cseréje szerepel a közelgő tervek között. Így egy még otthonosabb kollégium vár az egyetemen eltöltött nap után.

Minden más

A koli alapjáraton csendes, nyugodtan lehet tanulni, ám a Balassa Napok nevű egyhetes rendezvénysorozaton felpezsdül a közösségi élet.

Egy kellemes, nagy kollégium vár szeretettel – kitűnő hely az ismerkedésre is, hiszen egy-egy szinten rendszerint összetartó társaság alakul ki az együtt töltött idő során.

SE – Balassa János Kollégium – Diák Bizottság