Tájékoztató a Széchenyi Pihenő Kártyára vonatkozó jogszabályi változásokról

Tisztelt Munkatársak!

A Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló új kormányrendelet értelmében a jövő év elejétől megváltozik a Széchenyi Pihenő Kártya működési rendje. 

Az érintett pénzforgalmi szolgáltatók (OTP, MKB, K&H) a munkáltató által biztosított béren kívüli juttatást 2019. év elejétől a munkavállalóval kötött, pénzforgalmi szolgáltatás nyújtására irányuló keretszerződés alapján nyitott és vezetett, korlátozott rendeltetésű fizetési számlán írják jóvá. A számlaszerződést a munkavállalónak közvetlenül a pénzforgalmi szolgáltatóval kell megkötnie, a munkáltatón keresztül szerződéskötésre nem kerülhet sor. Megváltozik az új kártyák igénylésének menete is.

A pénzforgalmi szolgáltatók várhatóan november végéig díjmentes számlavezetési szerződés-ajánlatot küldenek a jelenleg Széchenyi Pihenő Kártyával rendelkező munkavállalók részére. A szerződéskötési ajánlat lakcímre vagy e-mail címre fog megérkezni. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a munkavállaló felel azért, hogy a pénzforgalmi szolgálató felé szükség esetén pontosítsa személyes adatait, különös tekintettel az e-mail címre, illetve a lakcímre. Ha valaki nem veszi át a postai úton küldött szerződését, vagy nem nyitja meg az e-mailen küldött szerződés-ajánlatát, úgy 2019. január 5. után a Széchenyi Pihenő Kártyájára már nem érkezhet új utalás a munkáltatójától.

A munkavállaló kötelezettsége a pénzforgalmi számlaszámai alszámlánkénti (zsebenkénti) megadása a munkáltató részére. A Semmelweis Egyetem a jövő év elejétől kizárólag ezekre az alszámlákra tudja utalni a béren kívüli juttatást.

További információk az alábbi tájékoztatóban olvashatók:

Emberierőforrás-gazdálkodási Főigazgatóság