470 végzős hallgatót avattak doktorrá az Általános Orvostudományi Kar június végén tartott diplomaosztó ünnepségén. A 319 magyar és a 26 országból érkezett 151 külföldi hallgató közül 113-an summa cum laude, 320-an cum laude, míg 37-en rite minősítéssel fejezték be tanulmányaikat. Dr. Hunyady László dékán úgy fogalmazott: a frissen végzettek diplomáján Semmelweis neve a garancia arra, hogy tudományos alapokon nyugvó, biztos tudásra tettek szert. Tovább a cikkre.

A Fogorvostudományi Kar ünnepségén 147 frissdiplomást avattak fel, 18-an summa cum laude, 116-an cum laude, míg 13-an rite minősítéssel fejezték be tanulmányaikat. Dr. Hermann Péter dékán a felavatott fogorvosoknak azt mondta, a végzett hallgatók az ötéves képzésnek és a több ezer megtanult oldalnak köszönhetően mára magabiztos tudással rendelkeznek. Tovább a cikkre.

A Gyógyszerésztudományi Kar végzett hallgatóit az egyetem Szenátusának Madách Színházban rendezett nyilvános ünnepi ülésén avatták fel, a 109 végzős közül 18-an summa cum laude, 53-an cum laude, 38-an pedig rite minősítéssel fejezték be tanulmányaikat. Dr. Zelkó Romána dékán úgy fogalmazott: a gyógyszerészképzés az universitas szellem legfőbb megtestesítője. Tovább a cikkre.

Az Egészségtudományi Karon csaknem 680 végzőst avattak. Dr. Nagy Zoltán Zsolt dékán beszédében felhívta a végzősök figyelmét arra, hogy a mai felgyorsult, versenyre épülő világban új mentalitásra van szükség, és – Márait idézve – nincs módunk középszerűnek lenni. „Az ETK olyan intézményként működik, mely a távlatokat is látva igyekszik hallgatóit felkészíteni” – emelte ki. Tovább a cikkre.

Az Egészségügyi Közszolgálati Kar mentálhigiéné és szervezetfejlesztő szakirányú továbbképzési szakon 78-an, míg mentálhigiéné pedagógus-szakvizsgára felkészítő szakirányú továbbképzési szakon 16-an, a szociális munka mesterképzés szakon pedig 23-an fejezték be tanulmányaikat. Tovább a cikkre.

A TF-en 377-en végeztek az idei tanévben. Dr. Radák Zsolt, a kar dékánja az oklevélátadást megelőző ünnepi beszédében röviden összefoglalta a TF eddigi történetének fontosabb állomásait. Emlékeztetett arra, hogy szeptembertől a kar újra önálló intézmény lesz, így a most végzett hallgatók az utolsók, akik a Semmelweis Egyetem diplomáját kapják kézhez. Tovább a cikkre.

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.