A Traumatológiai Klinikán a „Klinikai munka” nevű kötelezően választható tárgy fő célja, hogy a hallgatók betekintést nyerhessenek a traumatológiai ellátás mindennapjaiba és ezáltal rálátást kapjanak a szakma klinikai, gyakorlati oldalára és specialitásaira. Elsősorban az akut, ügyeleti ellátásban való részvételre biztosítunk lehetőséget, az alapvető diagnosztikai vizsgálatok megismerésére, képalkotók értékelésére, alapszintű manuális technikák gyakorlására nyílik lehetőség egy-egy trauma munkacsoporthoz csatlakozva a szemeszter során.

  • A Klinikai munka tárgy akkor tekinthető teljesítettnek, ha a hallgató szemeszterenként legalább 30 órát eltöltött a klinikai ellátásban, aktív volt és munkáját a munkacsoport vezetője igazolja.
  • A tárgy a IV. évfolyamtól kezdődően vehető fel!
  • Jelentkezés a Neptunon keresztül.
  • Minden jelentkező vegye fel a kapcsolatot Dr. Nardai Gábor TDK felelőssel: nardai@hotmail.com
 

Dr. Manninger Jenő Baleseti Központ

A hallgatónak lehetősége nyílik megismerni a legmagasabb progresszivitású traumatológiai ellátás mind az ambuláns, mind az osztályos munka során.

Uzsoki Utcai Kórház

A hallgató megismerheti az ortopédiai-traumatológiai szakma sokszínűségét a nagy számú nagyízületi protetizáláson és a sportsebészeti beavatkozáson át a végtagtraumás esetek ellátásáig.