Tisztelt Munkatársak!

Örömmel hirdetjük az Egyetem kutatásban, innovációban és gyógyszerfejlesztésben érdekelt dolgozóinak, hogy a Transzlációs Medicina Intézetben működő Transzlációs Retinakutatási Csoport szervezésében az Experimentica (www.experimentica.com) nemzetközi jelenlétű finn oftalmológiai CRO vállalat nyílt bemutatkozó előadást tart. A cég R&D igazgatója, Marc Cerrada-Gimenez ismerteti a szembetegségek preklinikai modelljeire specializálódott vállalat tevékenységét.

Az Experimentica az egyetemünk 3 millió euró összköltségvetésű NeoVasculoStop pályázatának hivatalos koordinátora, amely EIC pathfinder típusú HORIZON EUROPE pályázatban a Semmelweis Egyetem is kiemelt partner és közel 1 millió euró kutatási támogatásra jogosult. A NeoVasculoStop pályázatnak köszönhetően kapott „kiemelt innovátor” státuszt az Egyetem az Európai Bizottság (EC) Innovation Radarjától.

A vállalat a sejtkultúrán alapuló rendszerektől a komplex sebészi technikákig kínál oftalmológiai megoldásokat Finnországban, Litvániában és Texasban működő kutatólaboratóriumokkal, és rendszeresen nyújt preklinikai szolgáltatásokat olyan piaci szereplők számára mint a Roche, Novartis vagy a Pfizer.

Az előadás időpontja és helyszíne: 

november 15. 15:00 – 16:00 óra,

Elméleti Orvostudományi Központ, Hevesy György terem.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Krisztián András

Transzlációs Medicina Intézet