Idén ismét megrendezésre került az American Academy of Emergency Medicine és a Mediterranean Academy of Emergency Medicine által szervezett nemzetközi XIIth Mediterranean Emergency Congress (MEMC23), ezúttal Rodosz szigetén.

A szeptember 7-10 között tartott konferencián klinikánkat Dr. Varga Csaba klinikaigazgató, Dr. Imecz Judit és Dr. Fenyves Bánk egyetemi tanársegédek, valamint Dr. Hahn Viktória egykori TDK hallgatónk és Dr. Rapszky Gabriella PhD hallgatónk képviselte.

Dr. Rapszky Gabriella absztraktja beválasztásra került a top 3 absztrakt közé, így a nyitó ceremónián ismertette a szeptikus betegek ellátásában használt gyors diagnosztikus eszközökről készült meta-analízisét, mellyel megnyerte a konferencia I. díját.

A nemzetközi konferencián Dr. Imecz Judit egy 29 éves hölgy hátsó reverzibilis encephalopathia szindrómájának esetét mutatta be poszter formájában, ami Mark Langdorf, a Western Journal of Emergency Medicine folyóirat szerkesztőjének a figyelmét is felkeltette.

Dr. Hahn Viktória előadás formájában a sürgősségi ellátás során alkalmazott viszkoelasztikus hemosztázis monitorozás kapcsán nyert tapasztalatokat és eredményeket ismertette.

A tudományos eredmények ismertetése mellett a tavalyi konferenciához hasonlóan, a sürgősségi ellátásban előforduló érdekes és tanulságos esetekről, valamint gyakorlati tudnivalókról hallgathattunk előadásokat.

A konferencia során lehetőségünk nyílt nemzetközi kapcsolatok építésére, köztük a MAEM elnökével, az AAEM vezetőségével, valamint a Journal of Emergency Medicine főszerkesztőjével volt alkalmunk megismerkedni, ezáltal tovább növelve a Klinika nemzetközi jelenlétét.