A karriertanácsadás keretei között lehetőségetek van kortárs tanácsadóinkkal személyesen a karrierutatokat érintő kérdésekkel foglalkozni. Fordulj hozzánk bizalommal, ha elakadtál a tanulmányaid során, ha válaszút előtt állsz, vagy csak úgy érzed, hogy nem ismered a lehetőségeidet.

Mindent megteszünk, hogy segítsünk neked megválaszolni a kérdéseidet. Ha az alábbi területek valamelyikével szeretnél mélyebben foglalkozni, mindenképpen jelentkezz be karriertanácsadásra:

MIBEN TUDUNK SEGÍTENI?

 • pályaválasztás
 • pályamódosítás
 • karriertervezés
 • külföldi tanulmányok
 • továbbtanulás
 • álláskeresés

Tanácsadóink több év szakmai tapasztalattal a hátuk mögött tudják, hogy mihez kezdhetsz a diplomáddal, mit tehetsz, ha demotivált vagy az egyetemi tanulmányaiddal kapcsolatban, vagy dilemmával küzdesz a karrierutadat illetően. Mivel fontos számunkra, hogy valóban személyre szabott és használható segítséget kapj, ezért tanácsadóinkat mi magunk is külön képzésben részesítettük.

Jelentkezés karriertanácsadásra

Kinek érdemes jelentkeznie a karrier tanácsadásra? Csak végzősöknek, akik a pályakezdés előtt állnak?

Bármely évfolyamról szeretettel várunk. Ha úgy érzed, hogy elakadtál a szakterületeden, nem vagy biztos a választásodban, kérdéseid, kétségeid merültek fel, akkor keress minket bizalommal.

Hogyan néz ki a tanácsadás menete?

Miután bejelentkeztél a fenti formon, a tanácsadóink egyike – aki maga is a te karodon tanult – felveszi veled a kapcsolatot emailban, hogy időpontot egyeztessetek egy személyes találkozóra, ahol közösen átbeszélitek a kérdéseket, amiket hozol magaddal.

Mi történik, ha a tanácsadás során nem kerül megválaszolásra néhány kérdésem?

Tanácsadóink sem mindent tudók, azonban mindent megtesznek azért, hogy segítsenek neked megválaszolni a kérdéseidet. Abban az esetben, ha olyan kérdéssel fordulsz hozzájuk, amiben nem jártasak, vagy valamit esetleg nem tudtok közösen megoldani, segítenek megtalálni a megfelelő személyt, vagy helyet, ahol választ kaphatsz a kérdéseidre.

Jelentkezés karriertanácsadónak

Havonta körülbelül mennyi elfoglaltságot jelent?

Ez attól függ, hányan jelentkeznek be hozzád karrier tanácsadásra, melyet nehéz előre megjósolni. Mivel az igazgatóságunk víziója, hogy a hallgatók számára folyamatosan, várólista nélkül biztosítva legyen ez a lehetőség, és a hallgatók számára aktívan hirdetve is lesz, így mi azzal kalkulálunk, hogy egy melllékállásnyi időráfordítással érdemes kalkulálni. Ezt viszont jórészt magad oszthatod be, hogy mely napokon, mely időpontban szeretnéd ráfordítani az időt.

Milyen beosztásban szükséges rendelkezésre állni?

A karriertanácsadó a hozzá jelentkező hallgatókkal egyeztetve rugalmasan osztja be, hogy mikor szeretne velük találkozni, beszélni.

Milyen feladatokkal jár karriertanácsadónak lenni?

A karriertanácsadók munkája rendkívül változatos, és nagymértékben hozzájárul a hallgatók szakmai és személyes fejlődéséhez. Az alábbiakban pár példa a feladatokra, melyek segíthetik a hallgatókat és melyekre leginkább igényt szoktak tartani a jelentkező hallgatók:

 1. Személyes konzultációk tartása: Karriertanácsadók egyéni beszélgetéseket folytatnak a hallgatókkal, hogy megértsék őket érdeklő karrierlehetőségeket, képességeiket és céljaikat.
 2. Szakmai útmutatás nyújtása: Tanácsadást nyújtanak a különböző karrierutak és az azokhoz szükséges képzettségek, végzettségek kapcsán. Segítenek a hallgatóknak a megfelelő munkakörök és ágazatok azonosításában.
 3. Önéletrajz és motivációs levél készítésében való segítségnyújtás: Tanácsokat adnak az önéletrajz és motivációs levél hatékony elkészítéséhez, kiemelve a hallgatók erősségeit és releváns tapasztalatait.
 4. Interjúfelkészítés: Felkészítik a hallgatókat a munkainterjúkra, beleértve a gyakori kérdések megválaszolását, a testbeszéd finomítását és a stresszkezelés technikáit.
 5. Képzési és továbbképzési lehetőségek bemutatása: Információt nyújtanak a releváns képzésekről és tanfolyamokról, amelyek segíthetnek a hallgatók szakmai készségeik fejlesztésében.
 6. Hálózatépítési stratégiák kidolgozása: Tanácsokat adnak arról, hogyan építhetik ki és tarthatják karban szakmai kapcsolataikat, amelyek elősegíthetik karrierjük előrehaladását.
 7. Pályaváltás támogatása: Segítséget nyújtanak azoknak, akik új karrierirányt szeretnének kipróbálni, beleértve az átmenet stratégiájának kialakítását és az új területen szükséges készségek elsajátítását.
 8. Karrierfejlesztési terv készítése: Együttműködnek a hallgatókkal a hosszú távú karriertervek kidolgozásában, beleértve a célok meghatározását, lépések ütemezését és az elérésükhöz szükséges erőforrások felkutatását.
 9. Munkahelyi konfliktusok és kihívások kezelése: Tanácsokat adnak arra vonatkozóan, hogyan kezelhetik a hallgatók a munkahelyi stresszt, konfliktusokat és más szakmai kihívásokat.
 10. Folyamatos támogatás és követés: A karriertanácsadók rendszeresen követik nyomon a hallgatók előrehaladását, és szükség esetén további segítséget nyújtanak a karrierjük során.

Jár-e valamilyen juttatással a számomra karriertanáncsadónak lenni?

Igen, ez azonban a rendelkezésre állástól, valamint a jelentkező hallgatók számától is függ, egyéni megegyezést igényel.