https://phd.kmcongress.com/archive/2020/osszefoglalok

 

A 250 éves Semmelweis Egyetem elkötelezett az intézmény tudományos teljesítménye és oktatói/kutatói utánpótlása szempontjából meghatározó jelentőségű doktori (PhD) képzés továbbfejlesztésében. Ennek szellemében kiemelt feladatnak tekinti a PhD hallgatók számára az akadémiai életpálya népszerűsítését olyan támogatási formák kialakításával, melyek lehetővé teszik a kutatási teljesítmény és oktatási kompetenciák fejlesztését a doktori képzés alatt. A Semmelweis Egyetem Doktori Tanácsa az EFOP-3.6.3-VEKOP-16-00009 projekt-támogatás segítségével – a kiválósági PhD-ösztöndíjak rendszerének keretén belül – kíván lehetőséget biztosítani arra, hogy a PhD hallgatók a graduális, ill. posztgraduális képzésükkel párhuzamosan részt vehessenek a minőségi kutatói és oktatói utánpótlást biztosító doktori képzésben.

 

A Semmelweis 250+ Kiválósági PhD Ösztöndíj

A Semmelweis 250+ Kiválósági PhD Ösztöndíjra olyan orvos, fogorvos vagy gyógyszerész végzettségű, egészségügyi szolgálati jogviszonyban nem álló PhD illetve MD/PhD hallgatók pályázhatnak, akik nem vesznek részt szakképzésben. Az ösztöndíj EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00009 projekt forrásból finanszírozott része az állami PhD ösztöndíj 50%-ának megfelelő összeg (doktori képzés első két tanévében 70.000 Ft/hó, második két tanévében: 90.000 Ft/hó), melyet a befogadó szervezeti egység saját forrásból kiegészíthet.

 

A jelenlegi pályázati támogatás a 2020/2021. tanév II. félévére vonatkozik (2021. február 1. – 2021. augusztus 31.).

 

A pályázat feltételei

  • orvos, fogorvos vagy gyógyszerész végzettség
  • aktív hallgatói jogviszony állami ösztöndíjas vagy önköltséges képzésben vagy MD/PhD hallgatóként

 

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent

  • kiváló tudományos teljesítmény
  • dokumentálható korábbi oktatási tapasztalat és vállalt oktatási tevékenység a graduális képzésben
  • befogadó intézet/klinika további hozzájárulása az ösztöndíj kiegészítéshez.

 

Az ösztöndíjassal kapcsolatos elvárás:

  • A támogatott kötelezettséget vállal arra, hogy kutatási eredményeiről beszámol a 2021. nyáron megrendezésre kerülő PhD Tudományos Napok eseményen, és a konferenciára benyújtott dokumentáción a Projekt támogatás tényét feltünteti.
  • Továbbá, a pályázó vállalja, hogy a „Semmelweis 250+ Kiválósági PhD Ösztöndíjjal” támogatás eredményeként megjelenő tudományos közleményeken a Projekt azonosítószámát (EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00009) feltünteti.

 

A pályázathoz benyújtandó

  • pályázati űrlap: Letöltés
  • szakmai önéletrajz
  • MTMT-ből kinyomtatott, a Központi Könyvtár által hitelesített publikációs jegyzék az impakt faktor és a folyóiratok rangsorolásának (SCImago mérőszáma alapján: D1, Q1, Q2, Q3, Q4) feltüntetésével
  • intézetvezetői és/vagy témavezetői ajánlás (opcionális)

A pályázatok egy pdf file-ba összeszerkesztve, az Se250doktori@phd.semmelweis-univ.hu e-mail címre nyújtandók be 2021. március 10-ig, ( a tárgyban kérjük  a pályázó neve kerüljön feltüntetésre)
A  levélben a könyvtár által hitelesített Könyvtári adatlapot  egy külön file-ban, eredeti formájában is meg kell küldeni.

A pályázat befogadásáról a pályázók 3 munkanapon belül e-mail-en visszajelzést kapnak. A pályázatokról legkésőbb a vezetői költségvetés elfogadása után 10 munkanapon belül születik döntés, amelyről a pályázók e-mailen kapnak értesítést.

Szemeszterenként várhatóan maximum 100 ösztöndíj kerül kiosztásra.

A Semmelweis 250+ Kiválósági pályázat további 2 alkalommal kerül még meghirdetésre.
 

A támogatás forrása:

„Az orvos-, egészségtudományi- és gyógyszerészképzés tudományos műhelyeinek fejlesztése” című, EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00009 azonosítószámú projekttámogatás