Kedves PhD Hallgatók és Doktorjelöltek!

A Semmelweis Egyetem vezetése nevében kérem segítségüket a koronavírus járvány leküzdéséhez rendkívül fontos országos szűrővizsgálat lebonyolításában.

Mint arról a sajtóból már bizonyára értesültek, május 1-től 17.000 fő bevonásával, átfogó szűrővizsgálatba kezd a négy hazai orvosképző egyetem a Semmelweis Egyetem vezetésével és az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával.

Az eredmények alapján országos klinikai epidemiológiai tanulmány készül arról, hogy mekkora a vírusfertőzöttek valós száma hazánkban, hányan betegedtek meg eddig összesen és szerezhettek immunitást a vírussal szemben, illetve hányan lehetnek a tünetmentes vírushordozók.

Az ország 7 régiójában pontos időpontokra, előre meghatározott helyszínekre: háziorvosi rendelőkben, járóbeteg ambulanciákon, és szűrőbuszokban várják azokat, akik előzetesen levélben és adott esetben telefonon értesítést kaptak az egyetemektől.

A szűrővizsgálathoz szükséges mintavételt 3 fős team-ek végzik, melyekben a vizsgálatot vezető orvos és a mintavételeket végző asszisztens mellett szükség van egy főre az adminisztrációs feladatok ellátására, ez utóbbi hárulna a programban részt vevő PhD hallgatókra és doktorjelöltekre. A szűrést a Semmelweis Egyetem Budapesten, valamint Pest, Nógrád, Fejér, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Fejér megyékben végzi.

Összesen 100 PhD hallgató vagy doktorjelölt jelentkezését várjuk az alábbi feltételekkel:

– a programban bármilyen végzettségű PhD hallgató és doktorjelölt részt vehet, ugyanis kifejezetten adminisztratív feladatokat kell ellátni,

– a jelentkezők vállalják, hogy május 4. és 17. között két napon (ami hétvégére is eshet), napi kb. 12 órában vesznek részt a szűrővizsgálatok lebonyolításában,

– a vizsgálatok Budapesten, vagy a fent megjelölt megyék valamelyikében zajlanak, vidéki helyszín esetén az Egyetem szervezi az utazást,

– az Egyetem gondoskodik a szükséges védőfelszerelések biztosításáról.

A programban részt vevő PhD hallgatók és doktorjelöltek jogosultak lesznek fokozatszerzési díjuk 25%-os mérséklésére, valamint a hallgatók részére Epidemiológiai terepgyakorlat címén 2 tanulmányi kreditpont jóváírásra kerül és részesülnek később meghatározott összegű egyszeri ösztöndíjkiegészítésben.

Kérjük, hogy jelentkezésüket a mellékelt jelentkezési lapnak a titkarsag@phd.semmelweis-univ.hu e-mail címre való elküldésével jelezzék! Jelenetkezési lap

Tekintettel arra, hogy a szűrővizsgálat hamarosan indul, sürgős választ kérünk! A jelentkezések beérkezésével párhuzamosan fogják a hallgatók megkapni beosztásukat.

Bízom benne, hogy a PhD hallgatók és doktorjelöltek a jelen felhívásra való nagyszámú jelentkezéssel is kifejezésre juttatják elhivatottságukat a járvány elleni küzdelemben.

Köszönettel és üdvözlettel,
Dr. Benyó Zoltán
az EDT elnöke