Az SE Pető András Pedagógiai Intézetének munkatársai szervezik a Kar magyar vendégeinek általános és tematikus intézménylátogatásait. 
Örömmel tájékoztatunk, hogy 2020-ban átadásra került intézményünk látogató szobája, amelyben vendégeink nagy méretű kivetítőn, élő adásban követhetik az egyes csoportokban zajló pedagógiai folyamatokat. 

Általános intézménylátogatás

Betekintés több intézményegységbe (látogató szobánkból, élő közvetítéssel)

A szolgáltatás időtartama: 2 óra

A szolgáltatás célcsoportja: Magyar érdeklődők

A szolgáltatás szervezői: Mátyásiné Kiss Ágnes, Csizy Csilla, Kazatsay Bernadett, Muzslai-Bízik Hanna

A szakmai szolgáltatás fajtája: Pedagógiai tájékoztatás →

 

Tematikus intézménylátogatás

Betekintés egy intézményegység, vagy egy csoport életébe 

A szolgáltatás időtartama: 2-3 óra

A szolgáltatás célcsoportja: Konduktív pedagógiát alkalmazó intézmények szakemberei

A szolgáltatás szervezői: Mátyásiné Kiss Ágnes, Csizy Csilla, Kazatsay Bernadett, Muzslai-Bízik Hanna

A szakmai szolgáltatás fajtája: Pedagógusok képzésének, továbbképzésének és önképzésének segítése, szervezése →

A látogatások szervezésének célja, hogy betekintést nyújtsunk a gyakorlóterületeinken folyó konduktív pedagógiai munkába.

Az általános látogatás során rövid betekintést biztosítunk Karunk több, eltérő életkorú gyermekekkel/kliensekkel foglalkozó csoportjába a látogató szobából. Ezáltal az érdeklődő általános képet kap az intézetben folyó konduktív pedagógiai munkáról.

A tematikus látogatás alkalmával vendégünk átfogóbb betekintést kap egy előre kiválasztott csoport működésébe azáltal, hogy az adott intézményegységben több időt tölt. 

Mind az általános, mind a tematikus látogatást követően tapasztalt konduktor kollégánk vezetésével lehetőséget biztosítunk a látottak szakmai megbeszélésére. 

HELYSZÍNEK:

A Kútvölgyi úti épületből szakszolgálatunk (korai fejlesztés), óvodánk, valamint felnőtt nevelési egységünk és iskola tagozatunk életébe való betekintésre van lehetőség.

A Villányi úti épületben iskola tagozatunk, kollégiumunk, sport-és szabadidős tevékenységeink megtekintésére van mód. 

BEJELENTKEZÉS:

A látogatás formája lehet egyéni, 2-10 fő kiscsoportos, vagy 11-25 fő csoportos. Az intézménylátogatás bevett menetét, valamint annak szabályait az Intézménylátogatási Protokoll (pdf) tartalmazza. 

Az intézménylátogatás magyar vendégek részére ingyenes szolgáltatás, de regisztrációhoz kötött. Amennyiben csoportos formában veszi igénybe szolgáltatásunkat, a csoport minden tagjának regisztrációja szükséges. A bejelentkezés felülete itt érhető el: Bejelentkezés intézménylátogatásra →

Az SE Pető András Pedagógiai Intézete által szervezett, lezajlott látogatások résztvevőit arra kérjük, hogy töltsék ki elégedettségi kérdőívünket. Minden visszajelzés fontos számunkra és nagyban hozzájárul szakmai munkánk színvonalának emeléséhez. Az elégedettségi kérdőív itt érhető el: Intézménylátogatási elégedettségi kérdőív →

Az SE Pető András Pedagógiai Intézete munkatársainak feladatkörébe tartozik a szakvizsgára készülő orvosok kötelező, 1 hetes szakmai gyakorlatának megszervezése is.