Fekvőbeteg ellátás

Osztályunkon a krónikus légzési elégtelenségben szenvedő betegek megfelelő kivizsgálásban részesülnek, számukra egyénre szabott tartós  légzéstámogatást állítunk be. Az osztályról való hazabocsátás előtt szükség szerint segítséget nyújtunk a biztonságos otthoni gondozás feltételeinek biztosításában (szakmai kollégiumi engedélyeztetés, energiaszolgáltató értesítése, háziorvos tájékoztatása, mentőszolgálat, területileg illetékes intenzív osztály értesítése, ÁNTSZ helyszíni felmérés igénylése). A bentfekvés alatt külön hangsúlyt fektetünk a páciens és hozzátartozóinak megfelelő oktatására, a lélegeztetéssel kapcsolatos kérdések tisztázására. A betegbiztonságot szem előtt tartva, feladatunkat az intenzív osztállyal szoros együttműködésben látjuk el.

 

Intézeti járóbeteg ellátás és helyszíni vizitek

Betegeink rendszeres kontroll alatt állnak, a III-as szintű betegek havonta, míg az I-II-es szintű betegek pedig 1-2-3 havonta viziten jelennek meg. Ahol indokolt, ott helyszíni viziteket biztosítunk. A vizitek során a gépi adatok letöltése, légzésfunkciós vizsgálat, szaturáció és kilégzési széndioxid-mérés és fizikális vizsgálat történik, áttekintjük a gépi lélegeztetés eszközeit, illetve a terápia során észlelt problémákat, és szükség esetén módosítunk a beállításokon. Amennyiben szükséges helyszíni vérgáz, ionok, laktát, vércukor és kreatinin vizsgálatot is végzünk.

A technikai hátteret a Programmal kapcsolatban álló szolgáltatókkal folyó szoros együttműködés biztosítja, melynek köszönhetően a betegeket korszerű, otthoni lélegeztetésre alkalmas és személyre szabott gépi beállítást biztosító műszerekkel látjuk el, melyek folyamatos szervíze is biztosított.