A Klinikai Központ Orvosszakmai Főigazgatósága az egészségügyi szolgáltatás biztosításához kapcsolódó egyes szakmai tevékenységek irányítását végzi és elősegíti az egyetem gyógyító tevékenységéhez szükséges egységes szakmai színvonal kialakítását.

Ellátja a Klinikai Központ keretébe tartozó szervezeti egységek esetében a betegellátással összefüggő szakmai feladatok koordinálását, összehangolását, figyelemmel kísérve a klinikák és a betegellátást végző szervezeti egységek által nyújtott szolgáltatás szakmai tartalmát és minőségét.

Koordinációs feladatokat lát el a betegellátó tevékenység feltételeinek javítását segítő pályázatok szakmai tartalmának kialakításában és részt vesz a pályázatok egyetemi rangsorolásában. Irányítja és ellenőrzi a Főigazgatósághoz tartozó szervezeti egységek munkáját. Előkészíti a Klinikai Központ elnökének, valamint tanácsadó testületeinek döntéseit és állásfoglalásait és elemzi a döntések végrehajtását. Részt vesz a betegellátás és az oktatási tudományos tevékenység összehangolását szolgáló feladatellátásban, valamint a korszerű betegellátási módszerek oktatási és kutatási feladatokhoz való illesztésében

Munkatársak:
Dr. Gajdácsi József, főigazgató

Mayer Melinda, ügyintéző

Prof. Dr. Szathmári Miklós, Egészségügyi Irányítási és Fejlesztési igazgató

Enisz Dorina, ügyintéző

Dr. Varga Péter , Ellátásszervezési igazgató

Varga Molnár Mária, ügyintéző

Cím: 1085 Budapest, Üllői út 26. I. em. 105.
Postacím: 1085 Budapest, Üllői út 26. ; 1428 Budapest, Pf.2.
Telefon: 459-1500 / 55450

Szervezeti egységei: