A Semmelweis Egyetem a 2020. évben teljesített kifizetéseiről, juttatásairól 2021. január 31-ig összesített igazolást állít ki (20M30-as igazolás).

Összhangban az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény „iratra”, valamint a polgári perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX törvény „teljes bizonyító erejű magánokiratra” vonatkozó rendelkezéseivel, a Semmelweis Egyetem az elektronikusan aláírt és időbélyegzővel ellátott 20M30-as igazolást és a kapcsolódó járulékigazolást a munkavállaló részére a személyes e-tárhelyére való feltöltéssel juttatja el, ahonnan az letölthető, illetve szükség esetén kinyomtatható. Az elektronikus tárhely az egyetem intranetes hálózatából, az Emberierőforrás-gazdálkodási Főigazgatóság alhonlapján történő bejelentkezést követően (a https://etarhely.semmelweis.hu linkre kattintva) érhető el. Az e-tárhelyre történő bejelentkezéshez a közalkalmazott adóazonosító jelére és egyedi jelszóra van szükség. Az e-tárhellyel kapcsolatos bővebb tájékoztatás a https://semmelweis.hu/human oldalon található. A Semmelweis Egyetem által működtetett e-tárhely olyan informatikai megoldásnak minősül, melynek segítségével igazolható, hogy az összesített igazolást a munkáltató az érintett munkavállalónak hozzáférhetővé tette.

A megbízási szerződés alapján történt kifizetésekről a jövedelemigazolások a szervezeti egységek vezetői részére nyomtatott formában is megküldésre kerülnek. Tekintettel arra, hogy a megbízási szerződéssel rendelkezők jövedelemigazolásai nem titkosított formában kerültek előállításra, kérem a szervezeti egységek vezetőit (illetve az átadásban esetlegesen közreműködő munkatársakat), hogy a jövedelemigazolás foglalkoztatott részére történő eljuttatása során az adatvédelmi rendelkezések maradéktalan betartásával szíveskedjenek eljárni (amennyiben postai úton történő kézbesítésre kerül sor, a jövedelemigazolást ajánlott küldeményként kell feladni.)

Kérjük a szervezeti egységek gazdasági ügyintézőinek szíves közreműködését a következőben: hívják fel a foglalkoztatottak figyelmét arra, hogy az igazolásokat gondosan nézzék át és az Emberierőforrás-gazdálkodási Főigazgatóság bérszámfejtési, illetve megbízási szerződésekkel foglalkozó csoportja felé a lehető legrövidebb időn belül jelezzék, ha valaki nem kapott jövedelemigazolást vagy az hibás adatot tartalmaz. Ha valaki kettő vagy annál több jövedelemigazolást kap – több SAP törzsszám alkalmazása miatt –, szíveskedjen haladéktalanul megkeresni a bérszámfejtési, illetve megbízási szerződésekkel foglalkozó csoport illetékes előadóját.

A javítások elvégzése a Magyar Államkincstár hatáskörébe tartozik, a javított igazolások elkészültéről (munkavállalóink esetében az e-tárhelyre való feltöltés útján) tájékoztatni fogjuk az érintetteket.
Kérjük a gazdasági ügyintézők szíves közreműködését abban is, hogy jelen tájékoztatót valamennyi munkatárs megismerhesse.

A tájékoztatóval kapcsolatban felmerülő kérdésekre az Emberierőforrás-gazdálkodási Főigazgatóság munkatársai adnak további tájékoztatást.

Semmelweis Egyetem

Emberierőforrás-gazdálkodási Főigazgatóság