Amint az az egészségügyi szolgálati jogviszonnyal kapcsolatban kiadott tájékoztatóban is olvasható, a Klinikai Központ alá tartozó szervezeti egységekben oktatói, kutatói munkakörben foglalkoztatott egészségügyi dolgozók esetében az eddigi egységes közalkalmazotti jogviszonyt 2021. március 1-jétől két jogviszony váltja fel:

  • egyrészt a jelenlegi közalkalmazotti jogviszony – az erre irányuló munkaszerződés 2021. február 28-ig történő aláírása esetén – egészségügyi szolgálati jogviszonnyá alakul át, melyre az e jogviszonyra vonatkozó általános szabályok lesznek irányadók. Az egészségügyi szolgálati munkaszerződés aláírása hiányában az érintett oktatók és kutatók közalkalmazotti jogviszonya a Semmelweis Egyetemen 2021. március 1-jével megszűnik.
  • másrészt az egészségügyi szolgálati jogviszonyban betegellátási munkakörben foglalkoztatott alkalmazott a vonatkozó feltételek teljesítése esetén oktatói, illetve kutatói munkakörben is foglalkoztatható az egészségügyi szolgálati jogviszonya mellett.

Az érintett egészségügyi dolgozóink oktatói, illetve tudományos kutatói munkakörre irányuló  további (közalkalmazotti) jogviszonyának létrehozását megelőzően egyéni teljesítményértékelésre kerül sor. Az egyéni teljesítményértékelés alapja a munkavállaló

Az egyéni teljesítményértékelést a munkáltatói jogkör gyakorlója az E/33/2020. (XII. 23.) sz. rektori-kancellári utasítás 1. sz. melléklete szerinti értékelőlap alkalmazásával végzi el. A dékán – Klinikai Központ elnökének véleményét kikérve – az egyéni teljesítményértékelés keretrendszerén belül annak egyes értékelési területeihez tartozó értékelés alapjául szolgáló egységes és objektív mérést biztosító indikátorok körének és az értékelés részletes módszertanának meghatározására saját hatáskörben jogosult. Az egyéni teljesítményértékelés érvényessége az oktatói/kutatói munkakörre vonatkozó kinevezés hatálybalépésétől számított egy év.

Az egyéni teljesítményértékelést első alkalommal 2021. január 20-ig kell elvégezni. A teljesítményértékelés eljárásrendjével kapcsolatos további határidőket az utasítás tartalmazza. 

Az utasítás és melléklete az alábbi linken érhető el: 

SE Emberierőforrás-gazdálkodási Főigazgatóság