Tájékoztató az egészségügyi dolgozók szakmai kérdőívének kitöltéséhez

Tisztelt Munkatársaim!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Belügyminisztérium felmérést végez az egészségügyi dolgozók körében az egészségügyi rendszer megújításának előkészítése kapcsán, melynek keretében kérdőív kitöltésében kéri közreműködésüket.

A kérdőívek kitöltése anonim módon történik. Minden NEAK finanszírozási szerződéssel bíró szakellátó intézmény és alapellátásban működő szolgáltató random generált belépési kódokat kap. Az egyes egészségügyi dolgozók egyedi azonosító kódot attól az intézménytől kapnak, amelyik elsőként regisztrálta őket a koronavírus-járvány idején tanúsított helytállásért kapott bruttó 500 ezer forintos juttatáshoz.

A kódokkal az egyes célcsoportoknak szóló webes felületeken lehet bejelentkezni és a kérdőívet kitölteni. A webes felület az egyes csoportoknak különböző időszakokban áll nyitva.

1. Orvosok és gyógyszerészek:

A kérdőív kitöltésére szolgáló webes felület: https://urlap.nisz.hu/orvos

A kitöltésre nyitva álló időszak: 2020. július 16-23.

2. Szakdolgozók és egyéb felsőfokú végzettségű egészségügyi dolgozók (pl. logopédus, klinikai szakpszichológus, gyógytornász, biológus):

A kérdőív kitöltésére szolgáló webes felület: https://urlap.nisz.hu/szakdolgozo

A kitöltésre nyitva álló időszak: 2020. július 20-27.

 

A belépéshez a véletlenszerűen generált egyedi kódot kell használni login névként. A jelszó – mivel az egyediséget a kód biztosítja – valamennyi felhasználó esetében 3 csillag: ***

A feleletválasztós kérdésekből álló kérdőív kitöltése mintegy 3-5 percet vesz igénybe. Egyes kérdésekre 5 fokozatú értékelőskála segítségével lehet válaszolni. Az 1-es érték megadásával lehet jelezni, ha a leírtakkal a dolgozó egyáltalán nem ért egyet, míg az 5-ös érték megadásával azt lehet jelezni, hogy a leírtakkal teljes mértékben egyetért. A kitöltés során nem kötelező valamennyi kérdésre válaszolni.

A kérdőív kitöltésére szolgáló rendszer nem IP-alapú, ezért egy számítógépről több kérdőív is kitölthető. A kitöltés felfüggesztésére majd folytatására van lehetőség, azonban minden kóddal csak egyszer lehet a kitöltött kérdőívet véglegesíteni és beküldeni!

Együttműködésüket megköszönöm.

Budapest, 2020. július 20.

Tisztelettel,

Dr. Szabó Attila s.k.

egyetemi tanár, klinikai rektorhelyettes,

a Klinikai Központ elnöke

***

A Semmelweis Egyetem Emberierőforrás-gazdálkodási Főigazgatósága a Klinikai Központ szervezetébe tartozó valamennyi betegellátási egység vezetőjének elektronikus levélben eljuttatta a kérdőív kitöltésének technikai támogatásához szükséges információkat, ideértve az egészségügyi dolgozók részére a kérdőív kitöltéséhez biztosítandó belépési kódokat is.