Több mint másfélezer hallgató vehette át diplomáját a Semmelweis Egyetem 2021/22-es tanévét lezáró diplomaátadó ünnepségeken. Az egyetem küldetése, hogy a világszínvonalú szakmai tudás mellett olyan erkölcsi elveket és emberi értékeket is átadjon hallgatóinak, amelyekkel felvértezve nemcsak elsőrangú szakemberekké, de kiváló, áldozatkész emberekké is válnak az évek során: a most végzett hallgatók jelesre vizsgáztak ezen a téren is – fogalmazott dr. Merkely Béla rektor az Általános Orvostudományi Kar diplomaosztóján.

A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán 291 magyar nyelvű, 131 angol nyelvű és 125 német nyelvű képzésben részt vett hallgatót avattak orvosdoktorrá a Papp László Sportarénában tartott ünnepségen. Az eskütételt követően dr. Merkely Béla rektor és dr. Kellermayer Miklós dékán fogadta doktortársakká a frissen végzett hallgatókat, az eseményen köszöntőt mondott Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter.

Az ÁOK diplomaosztó ünnepségéről írt cikkünk erre a linkre kattintva olvasható.

A Gyógyszerésztudományi Kar (GYTK) diplomaátadó ünnepségén 120 hallgató vehette át diplomáját, közülük 93-an magyar, 20-an angol, 7-en pedig német nyelven folytatták tanulmányaikat. A Madách Színházban megrendezett ceremónián dr. Merkely Béla rektor, dr. Hankó Balázs felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, valamint dr. Antal István dékán köszöntötte a végzett hallgatókat.

A GYTK diplomaosztó ünnepségéről írt cikkünk erre a linkre kattintva olvasható.

A Fogorvostudományi Kar (FOK) diplomaátadó rendezvényén 129 fogorvosdoktor vehette át oklevelét a Madách Színházban, ahol  35 summa cum laude, 93 cum laude és 1 rite diplomát adtak át, 31 hallgató az angol, 10 hallgató pedig a német nyelvű képzésen folytatta tanulmányait. A végzetteket dr. Hermann Péter oktatási rektorhelyettes és dr. Gerber Gábor dékán kézfogással avatták doktorokká.

A FOK diplomaosztó ünnepségéről írt cikkünk erre a linkre kattintva olvasható.

Az Egészségügyi Közszolgálati Kar Mentálhigiéné szakirányú továbbképzésének 91 hallgatója vehette át oklevelét a Nagyvárad téri Elméleti Tömb (NET) Dísztermében dr. Pethesné Dávid Beátától, a Mentálhigiéné Intézet igazgatójától.

Az EKK diplomaosztó ünnepségéről írt cikkünk erre a linkre kattintva olvasható.

Az Egészségügyi Közszolgálati Kar (EKK) Mentálhigiéné Intézet közös diplomaátadót is tartott öt képzésén -– Szociális munka mesterképzési szak, Laktációs szaktanácsadó szakirányú továbbképzési szak, Integrált szülő-csecsemő konzultáció szakirányú továbbképzési szak, Közösségi és családi mediáció szakirányú továbbképzési szak és Idősügyi interaktív életút-tanácsadó szakirányú továbbképzési szak – végzett hallgatóinak. A Nagyvárad téri Elméleti Tömb Dísztermében közel 150 frissen végzett vehette át oklevelét dr. Pethesné Dávid Beáta intézetigazgatótól.

Az EKK közös diplomaátadó ünnepségéről írt cikkünk erre a linkre kattintva olvasható.

Galéria

7kép

A Pető András Kar (PAK) konduktoravató és diplomaátadó ceremóniáján 79 konduktor kapta kézbe diplomáját, hatan közülük kitüntetéssel végeztek. A Nagyvárad téri Elméleti Tömb dísztermében rendezett ünnepségen, amelyen a határon túli képzésben résztvevő hallgatók is oklevelet kaptak, dr. Tenk Miklósné dr. Zsebe Andrea, a kar dékánja, valamint Feketéné dr. Szabó Éva stratégiai és fejlesztési rektorhelyettes adta át az okleveleket és köszöntötte a végzős hallgatókat.

A PAK diplomaosztó ünnepségéről írt cikkünk erre a linkre kattintva olvasható.

A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán idén diplomázott több mint félezer hallgató közül 387 egészségügyi szakember, köztük 20 angol nyelvi képzésben részt vett végzős vette át személyesen az oklevelét ünnepi szenátusi ülésen a Kongresszusi Központban. A frissen végzett jelölteket az eskütételt követően dr. Merkely Béla rektor és dr. Dörnyei Gabriella dékán avatta diplomásokká.

Az ETK diplomaosztó ünnepségéről írt cikkünk erre a linkre kattintva olvasható.

Pogrányi Péter
Fotó: Barta Bálint, Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.