Az egészségügy segítő szakmáiban dolgozók lelki egészségének védelme kiemelt jelentőséggel bír a Semmelweis Egyetemen. A Családbarát Egyetem Programban többféle szolgáltatást is kínálunk az egyetem munkavállalói számára mentális egészségük megőrzésére érdekében és aktív szerepet vállalunk megtartó kisebb közösségek létrehozásában is.

Minden munkatársunk számára elérhető a Dolgozói Tanácsadó Szolgálat, ahol a Magatartástudományi Intézet szakképzett pszichológusai nyújtanak támogatást. Az Intézetben az egyéni konzultációkon túl, csoportos foglalkozásokba is becsatlakozhatnak az érdeklődők. 

Tavaly a helloklimax csoport segítségével több menopauza témájú konferencián, előadáson és workshopon is résztvehettek a változókorú, elsősorban női munkavállalók. Idén is folytatni fogjuk a téma tabumentesítését és edukációját (információk hamarosan a honlapunkon).

Idén pedig a Mamakör Alapítvánnyal a munkába visszatérő anyák reintgrációs pilot programját indítottuk el, melynek segítségével az édesanyák lelkileg megerősödve, egy ismerős közegben vehetik fel újra a gyógyítás fonalát. 

A segítő szakmákban dolgozókról elsősorban nők jutnak eszünkbe, hiszen felülreprezentáltak az ápolói, tanítói, szociális pályán, azonban nem felejtkezhetünk el az egyetemen segítőként dolgozó férfiakról sem, akiknek száma meghaladja a félezret. Számukra kínálunk lehetőséget az egymással való megismerekedésre, vezetett játékos kikapcsolódásra, hiszen a segítő munka mentálisan a férfiaknak is megterhelő.

A Károli Gáspár Református Egyetem mentálhigiénés képzésének végzős hallgatója, Lázár Helena keresett meg bennünket egy Társasjáték Klub projektjének ötletével. Ebbe a klubba hívjuk és várjuk az egyetem férfi egészségügyi szakdolgozóit, pedagógusait, szociális munkásait.

A klub alkalmaira kéthetente, 5 alkalommal kerül sor a Board Game Café-ban. 

A férfiaknak szeretnék a projektemmel teret adni, hogy munkájuk mellett legyen alkalmuk önfeledten megélni a közösen töltött időt és nem utolsó sorban, hogy megtapasztalhassák a felnőttkori társasozás pozitív hatásait. 

-részletezte Lázár Helena, a Klub ötletgazdája.

Fontos információk: 

  • A Társasjáték klub meghirdetett időpontjai:
    1. 2024. február 24., szombat, 18:00 – 20:00
    2. 2024. március 9., szombat, 18:00 – 20:00
    3. 2024. március 23., szombat, 18:00 – 20:00
    4. 2024. április 6., szombat, 18:00 – 20:00
    5. 2024. április 20., szombat, 18:00 – 20:00
  • Helyszíne: Board Game Café (1094 Budapest, Ferenc körút 17., a pénzváltó melletti lépcsőn lefelé)
  • Részvételi díj: 950 Ft/fő/alkalom
  • Facebook esemény