Viszlát tabuk! – Tabumentesítő online előadás: „a tünetek hatással vannak családi, baráti, munkahelyi kapcsolataimra. Kényelmetlen erről beszélni, pedig jó volna… Hogyan tegyem?” 
Időpont: 2023. szeptember 26. 15 óra

REGISZTRÁCIÓ

Vannak, akiket a változókor közvetlen hatásai sújtják, hiszen a nők 75%-ának okoznak problémát a változókorral járó sajátos tünetek és vannak, akiket „csak” közvetve ér el, érintett családtag vagy a munkatárs kapcsán. Az össztársadalmi érintettség ellenére erről a természetes állapotról a nők többsége nehezen osztja meg tapasztalatát, így különösen fontosnak tartjuk, hogy segítsünk megteremteni azt a biztonságos környezetet, ahol mindenkinek lehetősége nyílik arra, hogy tapasztalatát megossza vagy csak átérezzék, hogy nincsenek egyedül a változókori problémáikkal. 

Célunk, hogy a Semmelweis Egyetem munkatársait megismertessük a női változókor velejáróival: a fizikai tüneteken túl az érzelmi, pszichológiai hatásaival és a tünetek enyhítésének lehetőségeivel. Az klimaxról szerzett ismeretek bővítésével elfogadóbb munkahelyi légkört tudunk kialakítani, ahol mindenki értékesnek érezheti magát. Ebben a célkitűzésben támogatást kaptunk a helloklimax program szakmai csapatától.

Az egyetem munkavállalóinak nagyjából harmada lehet aktuálisan érintett a klimax tüneteiben. Ez több ezer munkatársat jelent, akiknek többsége az egészségügyben dolgozik. Fontos tehát, hogy olyan elfogadó és figyelmes szemléletet alakítsunk ki, ahol méltó környezetben dolgozhat minden munkatárs.