Tisztelt Hallgatóság!

 

  Az Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet a 2023/24-es tanév tavaszi félévében új szabadon választható kurzust indít „Tájanatómia a gyakorlati orvoslásban” címmel.

  A tantárgyat elsősorban azoknak a hallgatóknak ajánljuk, akik invazív (sebészeti szakterületek) vagy intervenciós (radiológia) irányban terveznek szakosodni és túl vannak a Makro- és Mikroszkópos anatómia és fejlődéstan tárgyak szigorlatain. Célunk, hogy a meghívott klinikusok által bemutatott eseteken keresztül inspiráló képet adjunk az emberi test réteges felépítéséről, kialakítva a problémamegoldás morfológiai logikán alapú szemléletét. A tárgyat teljesítő hallgatók a későbbi gyakorló orvosi működésük számára az invazív és intervenciós beavatkozások tervezését és elvégzését segítő alkalmazott anatómiai ismeretekhez jutnak hozzá.  

A magyar nyelvű előadások 90 percesek. Hang- és képanyagukat a Moodle rendszerbe feltöltjük. A szemeszter végén ebből állítjuk össze a tesztkérdéseket. A vizsga sikeres teljesítésével gyakorlati jegy és 2 kreditpont szerezhető.

  A kurzus részletes tematikája és előadói

 

 

  Szeretettel várjuk minél több érdeklődő fiatal kolléga jelentkezését!

Budapest, 2024. január 31.

                                                                                                dr. Baksa Gábor
                                                                                               kurzusfelelős