A Mihálkovics és az Apáthy István Alapítvány

díjazottjai 2023


            A Mihálkovics Alapítvány és az Apáthy István Alapítvány minden évben pályázatot hirdetnek orvos-, és fogorvostanhallgatóknak az anatómia, valamint a fogorvostudomány elméleti tárgyköréből írandó tudományos dolgozat, illetve az Anatómiai Múzeum részére az oktatást elősegítő preparátumok készítésére.

           Ez évben a 9 tagú pontozó szakmai bizottság és a kuratórium egyhangú döntése alapján, a Mihálkovics Alapítvány az alábbi díjakat ítélte meg a pályázóknak:

I. díjat kap: Amir Shadi (DM III. évfolyam) „Topographie von Mediastinum posterius unter besonderer Berücksichtigung der Äste des Nervus vagus sowie Truncus sympathicus”című munkája.

II. díjat kap: Katona Viktória (ÁOK IV. évfolyam) „A bal tüdő szegmentális anatómiája” című munkája.

Megosztott III. díjat kap: Ádám Noémi (ÁOK IV. évfolyam) „A craniális régió csontok által rejtett képletei” című munkája.

Megosztott III. díjat kap: Póczos Mátyás (ÁOK II. évfolyam) „A fej-nyak régió középső és mély rétegeinek topográfiai viszonyai, különös tekintettel a legfontosabb ér- és idegképletekre” című munkája.

Gratulálunk a nyerteseknek és segítő tanáraiknak: Dr. Patonay Lajosnak, Dr. Ruttkay Tamásnak, Dr. Baksa Gábornak,  Dr. Fábián Bálintnak.

Budapest, 2023. március 6.                                                                 

Prof. dr. Fehér Erzsébet

 professzor emerita, a Mihálkovics Alapítvány kuratóriumának titkára

A díjazottak Fehér professzorasszony és Ruttkay dr. társaságában – 2023. márc. 13., egyetemi ünnepség után

Képek az idén örömtelien sok (12) pályázat elbírálásáról

(Fotók: Dr. Fábián Bálint, Gadanecz Beatrix):

Csoportkép a bírálat után:

A korábbi évek pályázatai, bírálata, eredményei itt.