2019. szeptember 27-én, pénteken, 16.00 és 21.00 között, a Kutatók éjszakája program-sorozat keretében Intézetünkben számos programot kínáltunk a látogatóknak.

 

A két előadóterem és a könyvtár adott helyet az előadásoknak, amelyeknek témái között az autizmus spektrum zavar és skizofrénia neuropatológiai vonatkozásai, a hallás mechanizmusa, a thymus és a szívfejlődési rendellenességek kapcsolata, az amnéziák és memóriazavarok ismertetése is jelen volt, illetve volt szó arról is, mi a kapcsolat a humán neurológiai betegségek és a madarak idegrendszere között.

Az Őssejt és Kísérletes Embriológia Laboratóriumban PhD hallgatók az embryomanipulációs technikákról tartottak gyakorlati bemutatót az érdeklődőknek.

Évek óta nagy érdeklődésre tartanak számot a bonctermi és a múzeumi bemutatóink. Idén három-három bonctermi ismertetőt tartottunk a földszinti és az első emeleti bonctermekben és két látogatócsoport tekinthette meg a múzeumot. A bonctermi bemutatókon a kollégák mellett a hallgatók is aktívan részt vettek a preparátumok bemutatásában és válaszoltak a látogatók kérdéseire.

Részletes program