Kedves Munkatársak!

Prof. Dr. Ungvári Zoltán 2024. július 11-én, csütörtökön 14:00 órától 30 percet előadást tart a Transzlációs Medicina Intézet Könyvtárában (EOK 3. emelet D fésű)a Semmelweis Study kutatással kapcsolatban, amelyről alább olvashatnak, valamint a mellékletben található felhívásban.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

„A Semmelweis Egyetem vezető szerepet kíván játszani a magyarlakosság egészségi állapotának javításához szükséges népegészségügyi programok kidolgozásában. Örömmel tájékoztatjuk, hogy ennek részeként a Megelőző Orvostani és Népegészségtani Intézet, más társintézetekkel együttműködve, elindítja a Semmelweis Egyetem dolgozóiból álló Semmelweis Study kutatást, amelynek megvalósításához az Ön támogatására is számítunk.

A Semmelweis Study dolgozói kutatás a Semmelweis Egyetem Egészséges Idősödés Programjának részeként az egészségtelenül öregedő magyar népesség által okozott népegészségügyi kihívásokra kíván válaszokat találni. Ennek alapköve a 2024-ben induló Semmelweis Study longitudinális munkahelyi kohorsz vizsgálat. A kutatásban több évtizeden át, ötévente ismétlődő ciklusokban zajlik az adatfelvétel a dolgozók részvételével.

A Semmelweis Study több mint egy kutatási projekt. Célunk, hogy átfogó képet kapjunk azon kockázati tényezőkről, amelyek Magyarországon felgyorsítják az öregedés biológiai folyamatait és befolyásolják az öregedéssel összefüggő betegségeket. Az összegyűjtött adatok segítségével személyre szabott egészségfejlesztési és betegségmegelőzési programokat fejlesztünk, amelyek kiemelten kezelik az egyének biológiai, pszichológiai, munkahelyi és társadalmi sajátosságait. Ezen programok célja, hogy újításokat vezessenek be a krónikus betegségek megelőzésében és a megelőző orvostudomány terén, így a Semmelweis Egyetem dolgozói Magyarország legegészségesebben élő közösségévé váljanak.

A Semmelweis Study sikerének alapja az egyetemi közösség lelkesedése és elkötelezettsége, azaz a dolgozók kutatásban való részvételének támogatása. Egyetemünk vezetése ezért engedélyezte, hogy a dolgozók munkaidőben 4 órát a kutatásban való részvételre fordíthassanak.”