Szeptember 6-8. között a németországi Weimarban rendezték meg a szepszis kutatásának egyik jelentős nemzetközi kongresszusát, a Sepsis Update-et.

Az „Immunotherapies – Advances and Adaptations” mottó alatt nemzetközileg elismert szakértők gyűltek össze, hogy megvitassák a szepszis kutatás és kezelés jelenlegi helyzetét, foglalkozzanak a jelenleg vitatott kérdésekkel, és rámutassanak a jövőbeli kutatások irányára.

A XI. Sepsis Update alatt a Sürgősségi Klinikát Dr. Leonhard von Beck képviselte, aki tudományos előadásban és poszterbemutatóban is bemutatta eredményeit. Dr. Beck frissdiplomás orvos és a Klinika korábbi tudományos diákköri hallgatója (témavezetője Dr. Fenyves Bánk).

Dr. Beck előadásának címe „Resistance to first-line empirical antibiotic treatment in septic patients admitted to the emergency department” (A sürgősségi osztályra felvett szeptikus betegek első vonalbeli empirikus antibiotikum-kezeléssel szembeni rezisztenciája) volt.
Kutatásának célja az antibiotikum-rezisztencia mintázatainak leírása, valamint az antibiotikum megfelelősége és betegség kimenetele közötti kapcsolat értékelése a sürgősségi osztályra jelentkező szeptikus betegek körében.