Az Alapítvány a Magyarországi Gyógyszerkutatásért közhasznú szervezet kuratóriuma pályázatot hirdet a 2023. április 1. és 2024. március 31-e között doktori (Ph.D.) fokozatot szerzett kutatók számára 100 000 Ft-os kutatási támogatás elnyerésére.

Pályázni lehet a kémia, a gyógyszerészet és az orvosi tudományok területén készített gyógyszerkutatással, gyógyszerfejlesztéssel és forgalmazással foglalkozó doktori disszertáció téziseinek beküldésével, amelyhez csatolni kell a disszertáció témájából megjelent közleményeket.

A pályázat további feltétele: a disszertáció sikeres megvédését igazoló okirat. A pályázatokat elektronikusan 2024. április 15-ig kell a kuratórium elnökének és titkárának az email címére (zelko.romana@semmelweis.hu, volger1979@gmail.com) eljuttatni. A pályázatok elbírálását a kuratórium által felkért szakemberekből álló bírálóbizottság végzi. A támogatást elnyert kutató meghívást kap a „Gyógyszerkémiai és Gyógyszer-technológiai Szimpózium 2024” rendezvényre, ahol előadásban számol be eredményeiről.