„Kiválósági BSc Ösztöndíj”
BSc fokozattal rendelkező, a Transzlációs Medicina Programban részt vevő hallgatók számára

Cél:
BSc fokozattal rendelkező, a Transzlációs Medicina Programban már felvételt nyert, aktívan részt vevő hallgatók számára támogatás nyújtása tanulmányaik és kutatómunkájuk végzésének segítésére.

Pályázati feltételek:
• Transzlációs Medicina Programban részvétel,
• BSc végzettség megszerzése, MSc végzettséggel még nem rendelkezés,
• aktív hallgatói jogviszony.
A támogatás módja:
– a programban történő aktív részvétel megkezdésétől a PhD képzés megkezdéséig, de legfeljebb két évig havi 140.000 Ft „Kutatási Kiválósági Ösztöndíj” biztosítása.

A támogatás feltétele:
– Folyamatos kiemelkedő szakmai tevékenység a Transzlációs Medicina Központ programja során, a program keretei között. Ennek keretében az alábbi feladatok teljesítése:

– Az MSc végzettség megszerzése után ösztöndíjas PhD tanulmányokra pályázik a Semmelweis Egyetem keretei között.
– Tanulmányi és tudományos előrehaladás a Transzlációs Medicina programjában, megfelelés a 3 hónapos „Progress Report” beszámolók során.
– A program első két évében legalább két közlésre elfogadott publikáció, ami teljesíthető első vagy társszerzőként jegyzett az MTMT besorolás szerint Q1 kategóriájú szakcikknek minősülő eredeti tudományos közleménnyel.
– A támogatási feltételeket és azok nem teljesülése esetén a támogatás kutatóhely által történő visszafizetési kötelezettségét rögzítő együttműködési megállapodás megkötése a Semmelweis Egyetemmel
A pályázat benyújtásának módja:
A pályázatot a Semmelweis Egyetem Transzlációs Medicina Központjába (Budapest 1085 Üllői út 26.) kérjük személyesen és elektronikus úton eljuttatni a tmk@semmelweis-univ.hu email címre.
A pályázati űrlap az alábbi linken érhető el: Letöltés
A pályázatok benyújtásának határideje: 2021. november 22.