A 2021/2022 tanévekre minimum 2 hónapos maximum 12 hónapos Európai Unión belüli szakmai gyakorlatra az Erasmus+ pályázat keretében történő jelentkezési lehetőség.
A pályázat leadásnak határideje: folyamatos
Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy a 2021/2022 tanévre vonatkozó mobilitás nem érhet véget 2022. szeptember 30-a után, továbbá, hogy a kiutazás időtartama alatt aktív hallgatói jogviszonnyal kell rendelkezniük.
Az Erasmus-program a külföldi tanulmányút idejére – a jelen pályázati felhívásban meghatározottak szerint – ösztöndíj támogatást biztosít, amely hozzájárul a hallgatók felmerülő költségeinek fedezéséhez (útiköltség, szállás, ellátás, biztosítás). Pályázatot nyújthatnak be azon hallgatók, akik:
  • a Semmelweis Egyetem Doktori Iskolájában PhD hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek,
  • magyar állampolgárok, vagy Magyarország területén menekültként, menedékesként, befogadottként, bevándoroltként, letelepedettként élnek, vagy törvény alapján rendelkeznek a szabad mozgás és tartózkodás jogával,
  • angolul vagy a célország nyelvén legalább középfokú nyelvismerettel rendelkeznek,
  • tanulmányi, tudományos, közéleti tevékenységük kimagasló
 
Szerződéskötéssel, ösztöndíj támogatással kapcsolatban kérem keressék a Nemzetközi Mobilitási Irodát (NET Diákcentrum), melynek ügyfélfogadási ideje: hétfő, szerda 9 és 12 óra között, kedd, csütörtök 13 és 15 óra között, vagy e-mailben erasmus@semmelweis-univ.hu
A pályázatot a Doktori Iskola Hivatalában kell leadni