A Semmelweis Egyetem a COVID-19 pandemia hazai indulása óta egyik vezető intézményként vesz részt a járvány elleni küzdelemben. Ebben PhD hallgatóink is kezdetektől fogva méltó módon segítik a Semmelweis Egyetem és hazánk egészségügyi ellátóit. Már 2020. tavaszán is sokan feladatot vállaltak a betegellátás területén önkéntes segítői funkcióban. 2020. májusában a Semmelweis Egyetem PhD hallgatóinak is köszönhető, hogy sikeresen zajlott a H-UNCOVER országos felmérés. Most, a járvány második hullámának idején is, egyéb kötelezettségeik mellett segítik a vírus elleni küzdelmet.

A Semmelweis Egyetem a járvány 2. hullámának kezdetén elindította azt a folyamatot, amely a munkavállalók mellett, hallgatóinkat is felkészítik a feladatokra. Egyetemünk kezdeményezte a szűrések és tesztelések számának növelését, élen járt új tesztek bevezetésében.

Megköszönve PhD hallgatóinknak az eddig nyújtott segítséget, most a tesztelések és mintavételezések területén kérjük önkéntes munkájukat. Az Országos Operatív Törzs felhívását teljeskörűen támogatva arra kérjük Önöket, hogy a járvány elleni küzdelemben mintavételezésre és tesztelésre önkéntes alapon történő jelentkezéssel segítsenek. A feladatra IV., V. és VI. éves ÁOK, IV. és V. éves FOK és ETK hallgatók mellett várjuk az Önök jelentkezését is. A feladatot az Országos Mentőszolgálat koordinálja. A mintavételezésekre és a védőfelszerelések használatára felkészítést szintén az OMSZ munkatársai végzik. A jelentkezők hetes váltásokkal kerülnek beosztásra. Tervezetten mindenki egy alkalommal, egy hetes turnusban fog feladatot ellátni. Előnyt jelent a vezetői engedély és legalább 2 éves vezetői tapasztalat megléte. A beosztást a Doktori Tanács vezetése és Doktori Önkormányzat egymással egyeztetve végzi.

Tisztelt Doktori Hallgatók, Egyetemi Polgárok! A COVID-19 elleni küzdelemben a Semmelweis Egyetem névadójához méltó módon vesz részt. Köszönjük hallgatóink eddig segítségét, munkáját és számítunk példamutató részvételükre az elkövetkező hetekben is.

                     Prof. Dr. Merkely Béla                               Prof. Dr. Benyó Zoltán
                                Rektor                                             Doktori Tanács Elnöke

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd1KMzc6UwkLBZMm7xb8EDvMcva2ZrGSo1Rdk_Wl40Bc8oeFw/viewform?usp=sf_link