A 2015/16 tanévre minimum 2 hónapos maximum 3 hónapos  Európai Unión belüli szakmai gyakorlatra az Erasmus+ pályázat keretében történő  jelentkezés befogadására nyílt lehetőség.

Azon doktoranduszok jelentkezését várjuk, akik a graduális képzésük alatt még NEM vettek részt Erasmus szakmai mobilitásban.

A pályázat leadásnak határideje 2015. április 30.

 

Az egyetemi  Európai Programirodától kapott  információ alapján szeretném tájékoztatni Önöket, hogy 2 hónapos szakmai gyakorlat támogatására van lehetőség egy gyorsított eljárás keretében, amennyiben a külföldi tartózkodás 2015. szeptember 30-ig befejeződik. Szerződéskötéssel, ösztöndíj támogatással kapcsolatban kérem keressék írásban az Európai Programirodát a következő elérhetőségen: erasmus@semmelweis-unkv.hu , vagy ügyfélfogadási időben: hétfő, szerda 9 és 12 óra között, kedd, csütörtök 13 és 15 óra között.
 
Amennyiben a tervezett külföldi tartózkodás nem fejeződik be 2015. szeptember 31-ig, kérem, hogy pályázatukat a Doktori Titkárságra Tölgyesi-Lovász Krisztina titkárságvezető részére juttassák el 2015. április 30-ig.


Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy a mobilitás nem kezdődhet korábban, mint 2015. július 01, és nem érhet véget 2016. szeptember 30-a után.

Az Erasmus-program a külföldi tanulmányút idejére – a jelen pályázati felhívásban meghatározottak szerint – ösztöndíj támogatást biztosít, amely hozzájárul a hallgatók felmerülő költségeinek fedezéséhez (útiköltség, szállás, ellátás, biztosítás). Pályázatot nyújthatnak be azon hallgatók, akik

  • a Semmelweis Egyetem Doktori Iskolájában PhD hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek,
  • a 2014/2015. tanév II. félévére beiratkozottak, illetve kijelentik, hogy e félévben nem tanulmányi okok miatt szüneteltetik hallgatói jogviszonyukat,
  • magyar állampolgárok, vagy Magyarország területén menekültként, menedékesként, befogadottként, bevándoroltként, letelepedettként élnek, vagy törvény alapján rendelkeznek a szabad mozgás és tartózkodás jogával,
  • angolul vagy a célország nyelvén legalább középfokú nyelvismerettel rendelkeznek,
  • tanulmányi, tudományos, közéleti tevékenységük kimagasló

Szerződéskötéssel, ösztöndíj támogatással kapcsolatban kérem keressék az Európai Programirodát, melynek ügyfélfogadási ideje: hétfő, szerda 9 és 12 óra között, kedd, csütörtök 13 és 15 óra között, vagy telefonon F. Tóth Katalin intézményi Erasmus koordinátort T: 4591500/55828.

A pályázatot  a Doktori Titkárságra kell leadni.

Erasmus pályázati adatlap