A Semmelweis Egyetem, Orvosi Biokémiai Intézet, Neurokémiai Munkacsoportja (vezető: Dr. Ádám Veronika, akadémikus) keres gyógyszerész, biológus, biokémikus, biológusmérnök, vegyészmérnök, vegyész, vagy ezekkel rokon végzettségű munkatársakat Ph.D. hallgatói munkakörbe, az alábbi Nemzeti Agykutatási Program (NAP) által támogatott kutatási témára:

Molekuláris mechanizmusok és klinikai biomarkerek neurodegeneratív kórképekben

A fenti kutatási témán belül a doktorandusz a következő vizsgálati területeken és módszerekkel dolgozhat: enzimmechanizmus vizsgálat, enzim szerkezet-funkció összefüggés vizsgálat, röntgen-krisztallográfia, NMR spektroszkópia, molekulamodellezés, molekuláris biológia, fehérjetisztítás.

 A munkacsoportot a NAP-on kívűl az MTA-TKI, az OTKA és a MedInProt is támogatja. A munkacsoport intenzív nemzetközi kollaborációkban is részt vesz, amelyeken belül a doktorandusz számára is lehetőség nyílik külföldi tapasztalatszerzésre.

Jelentkezés feltétele: szakirányú végzettség (lásd fent), elhivatottság, jó angol nyelvtudás

Jelentkezés, érdeklődés: Dr. Ambrus Attila, egyetemi adjunktusnál, önéletrajzzal, emailen: ambrus.attila@med.semmelweis-univ.hu, ill. telefonon: 1-459-1500/60050; SE-ÁOK, EOK, Budapest, IX. ker. Tűzoltó u. 37-47.