Egészség-gazdaságtani és egészség-biztosítási szakközgazdász & Egészség-gazdaságtani és egészség-biztosítási specialista szakirányú továbbképzési szak   indul  a Corvinus Egyetemen 2013. október 18-án

 Kiknek ajánljuk: A szakot az egészségügyi (és szociális) szektor állami, önkormányzati intézményeiben dolgozók valamint a magán egészségügyi szolgáltatók, gyógyszergyártók és más egészségügyi beszállítók, az állami és üzleti biztosítók, valamint konzultációs és tanácsadó cégek legkülönbözőbb szakmai háttérrel rendelkező szakembereinek ajánljuk. Mindazoknak, akik igényt mérnek fel, termékeket szolgáltatásokat értékesítenek, illetve ebben közreműködnek, minőségi egészségügyi szolgáltatásokat hoznak létre és működtetnek, biztosítási terméket fejlesztenek és értékesítenek, szerződést kötnek és ellenőriznek. A szak hazai és nemzetközi állások betöltésére (szolgáltatók, biztosítók, gyógyszergyárak, és más szervezetek pl. OECD, EU intézményei) készít fel.

A szakképzés célja: A szakképzés célja olyan szakemberek képzése, akik önállóan illetve munkacsoport tagjaként képesek az adott körülmények között a problémák és lehetőségek felmérésére, elérhető célok kitűzésére, stratégia alkotásra és a konkrét célok elérésére. Ennek érdekében, képesek a releváns hazai és nemzetközi szakirodalom keresésére, elemzésére és az eredményeknek az adott körülmények szükségleteinek megfelelő interpretálására, transzferálására. A hallgatók megismerik az adatgyűjtés különböző lehetőségeit, az adatbázis építést és adatfeldolgozás legfontosabb módszereit. Jártasságot szereznek az eredmények megjelenítésében és prezentálásában.

Az oktatás rendje: Az oktatás kezdete 2013. október 18. Az oktatás időpontja rugalmasan alkalmazkodik a résztvevők időbeosztásához, lehetőségeihez, kialakítása a szakra felvett hallgatókkal együtt történik.

Tantárgyak

Egészségpolitika és finanszírozás; Egészségügyi-közgazdaságtan és farmakoökonómia; Értékalapú szolgáltatás és biztosítás vásárlás, egészségügyi menedzsment és marketing; Üzleti- és társadalom-biztosítás; Tudományos alapú egészségügy, egészségügyi technológiaelemzés; Az életminőség- és egészségnyereség mérése és értékelése, az egészség értéke; Minőségfejlesztés az egészségügyben és kiválóságmodellek; Döntéselőkészítő modellezés, statisztika; A népegészségügy, prevenció, szűrések és a munka világának egészségügyi közgazdaságtana; Egészségipar közgazdaságtan; Egészségügyi és szerződésjog

Projekttervezés, vállalkozás fejlesztés befektetések és vállalati pénzügyek

Bővebb tájékoztató és jelentkezési lap:http://hecon.uni-corvinus.hu/corvinus.php?lng=hu