A 12. alkalommal megrendezett „Négy kerékről két kerékre” motoros felvonulás hatalmas sikerrel zárult!  
Közel 130 Pető intézeti mozgássérült és speciális nevelési igényű gyermek számára okoztak felejthetetlen élményeket.

2024 szeptember 4-én, immár 12. alkalommal szervezte meg  Császár  Claudia  iskolánk tanulóinak, a már hagyománynak számító motoros tanévnyitót. 14:00-kor több mint 100 motor, valamint tuktukok, városnéző kisbuszok, és kabriók indultak el a hátsó udvarból. A rendőrség több helyszínen is a felvonulás miatt irányította a forgalmat. A felvonulás áthaladt budai Váralagúton, az Erzsébet hídon, a Szabadság hídon, és onnantól már a kiindulópont felé vezetett az út. A járókelők is örömmel fogadták a motorokat és vidáman integettek a nekünk, gyerekeknek. A motorosok pedig jótanácsokkal látták el minket, utasokat, az alagútban hangosan berregtek és dudáltak, kérésre, lehetőség szerint picit begyorsítottak, és még szlalomoztak is. A visszaérkezés után rengeteg finomság, pizza, sült krumpli, kürtőskalács, jégkása, és még egy párakapu is, amin, a forróság miatt, egyaránt gyerek és felnőtt haladt át. Az eszem-iszom után a sofőrök elköszöntek és mi tanulók visszamentünk a saját csoportunkba. Rengeteg megbeszélni valónk volt az élményekről, gyerek, konduktor, tanár, hallgató, szülő, motoros, valamint az egyéb petős dolgozók, közelről és távolról érkező segítők mind fergetegesen érezték magukat!

Szekeres Pál, 6.a

Külön köszönet mindenkinek, aki az ország távoli pontjairól érkezett, voltak, akik 3 órát utaztak, hogy időben itt legyenek Budapesten.
Ők a motorjai ennek a napnak – szó szerint és átvitt értelemben is!
Nagy köszönet Császár Claudiának, a rendezvény ötletgazdájának, és mindazoknak, akik a Pető Intézet alapítványain keresztül, vagy egyénileg támogatnak bennünket az egész évben.
Ez az összefogás nemcsak a gyerekeknek hozott örömöt, de a mi közösségünk számára is hatalmas erőt ad a tanévkezdéshez.
Hálás köszönet minden motorosnak! 
Köszönjük, hogy vagytok, és hogy ilyen messziről is eljöttetek!