A Föld napja alkalmából a 7. csoport a környezetvédelmet, az újrahasznosítást és a szelektív hulladékgyűjtést emelti ki egy nagyobb projektben.

A Fenntarthatósági Témahét múltával, és az Anyák napja közeledtével komplexen foglalkoztak együtt, e három témával. Játékkal, mesékkel, dokumentumfilmekkel szereztek új, és mélyítették el az addigi ismereteiket. A mozgásprogramokon ehhez kapcsolódó motivációkkal készültek, valamint az ott tanultakat alkalmazták tevékenységbe ágyazva. Üres üvegeket gyűjtöttek, újságpapírt, és ebből készítettek vázát ajándékként. Az elhasznált és nem szükséges alapanyagokat szelektíven gyűjtötték. Hosszú alkotási folyamat volt, amelyet a gyerekek nagyon élveztek.

Galéria

4kép

A Konduktív Gyakorló Általános Iskola 7. csoportjában a Madarak és fák napja alkalmából készítettük el a 2024-es év madarát és fáját.

A kerecsensólymot és a közönséges bükköt előtte megnéztük képeken, érdekességeket gyűjtöttünk róla, elolvastuk a legfontosabb tudnivalókat róluk. Ehhez segítségül hívtuk a környezetismeret órán tanultakat. Mindig törekszünk a környezetvédelemre és az ismereteink bővítésére és alkalmazására, ezért WC-papír gurigákat gyűjtöttünk. Ezeket festettük be, ez lett a közönséges bükk törzse, majd hozzá készítettünk terebélyes lombkoronát külön papírból. A kerecsensólymot szabadrajzként készítették el a gyerekek, amelyet kivágtunk és ráragasztották a közönséges bükk lombkoronájára.

Galéria

3kép

A 7. csoport kispajtásai rendszeresen ellenőrzik a szelektív szemétgyűjtők rendeltetésszerű használatát.

A „kukakommandó” megnézi, hogy minden edényben a megfelelő szemét van-e elhelyezve, beszélgetnek a takarítókkal az ürítésről, és ők maguk is mindig a megfelelő helyre hordják a különböző hulladékokat. Nagyon környezettudatos kis csapat, példájuk mindenki számára ösztönző!

Galéria

3kép

  A projektek Eckhardt Éva vezetésével, a konduktorok, valamint a hallgatók segítségével valósultak meg.