Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntjük Önt intézetünk honlapján!

A mikrobiológia a különböző mikroorganizmusok, kórokozók leírásával, jellemzésével foglalkozó tudomány. Az Intézet kutatói akkreditált PhD-témavezetők, az Intézet folyamatosan fogadja a mikrobiológiai iránt érdeklődőket a PhD-képzés valamint a TDK munka során. Munkatársaink a kutatómunka mellett meghatározó feladatokat látnak el a magyar nyelvű oktatás mellett az angol és német nyelvű orvos-, fogorvos- és gyógyszerészképzésben is. Az oktatás részeként az érdeklődő hallgatók számára Intézetünk demonstrátori lehetőséget is biztosít.

Emellett Intézetünkben működik a Posztgraduális képzés keretében az Orvosi mikrobiológia és a Klinikai Mikrobiológia” Szakképzés Grémiuma, az Intézet aktívan részt vesz a rezidens kollégák elméleti és gyakorlati oktatásában. 

Vezető munkatársaink révén az Intézetben zajlik továbbá az Acta Microbiologica et Immunologica Hungarica (főszerkesztő: Prof. Dr. Szabó Dóra) impakt faktoros nemzetközi tudományos folyóirat szerkesztése. A folyóirat hivatalos honlapja ide kattintva elérhető.