Ismét ingyenes, online edzéslehetőségeket biztosít minden Semmelweis Polgárnak és hozzátartozójának a Semmelweis Egészségfejlesztési Központ, melynek keretében a jógától a funkcionális köredzésig számos edzésforma közül lehet választani. Az órákra online regisztrációt követően lehet bejelentkezni az alábbi linkre kattintva. Az online csoportos edzések mellett videókkal is segíti a központ a testmozgás népszerűsítését, továbbá online egyéni életmód tanácsadásokra is lehet jelentkezni a központ honlapján.  

Egészségünk megőrzésében és fejlesztésében kiemelt szerepe van a rendszeres testmozgásnak, melyre most mindenkinek saját otthonában kínálnak lehetőséget a Semmelweis Egészségfejlesztési Központ szakemberei. A koronavírus járvány idején a központ óraadó szakértői Zoomon keresztül elérhető online  edzésprogramokkal készültek, ahol számos mozgásforma közül lehet választani; hétindító erősítés és nyújtás, jóga, dinamikus mobilizáció és mélyizom tréning, valamint funkcionális köredzés is szerepel a kínálatban. Az órákon való részvételhez online regisztrációra van szükség, a bejelentkezést követően minden jelentkező automatikus üzenetben megkapja az adott óratípussal kapcsolatos legfontosabb instrukciókat illetve az aznapi óra Zoom elérési linkjét is. A különböző online csoportos edzésekről bővebb tájékoztatót a Semmelweis Egészségfejlesztési Központ honlapján olvashatnak.

Több otthoni testmozgáshoz használható videó is található a központ Youtube-csatornáján, 5-10 perces, valamint 45 perces gyakorlatsorok is, függően attól kinek mennyi ideje van. Az Egészségfejlesztési Központ szakemberei a fokozatosságra hívják fel a figyelmet: ha valaki régen mozgott aktívan, akkor eleinte csak heti egy-két alkalommal kezdjen, majd amikor már heti szinten is stabilan és rutinszerűen mozog, akkor lehet növelni az óraszámot.  

Az online edzések mellett az egyéni tanácsadások is elérhetőek Zoomon keresztül, előzetes bejelentkezést követően, amely során az aktuális egészségi állapot felmérése után a központ munkatársai személyre szabott, komplex egészségtervet állítanak össze. Ennek keretében táplálkozástudományi szakemberekkel lehet konzultálni, egyénre szabott táplálkozási tanácsadás történik, melynek szükség esetén étrendtervezés, továbbá egyéni vagy csoportos mozgásprogram is része. A további részletekről és a jelentkezés menetéről a központ honlapján lehet bővebben olvasni.

Bódi Bernadett
Kiemelt kép (illusztráció):fitnessenhancement.com, további fotó: Egészségfejlesztési Központ

 

 

 

 

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.