A Spar Budapest Maraton utcai futófesztivál keretében újonnan meghirdetett Felsőoktatási Kupán való részvételre hívja a Semmelweis Egyetemhez kötődő futókat az egyetem Szabadidősport Szakosztálya. Dr. Gerber Gábor, a Fogorvostudományi Kar dékánja, a szakosztály vezetője a versennyel kapcsolatban úgy fogalmazott: fontos, hogy minél többen legyünk, és megmutassuk, hogy a Semmelweis Polgárok aktívan tesznek az egészségük fenntartásáért a fizikai aktivitás és az összetartozás élményén keresztül.

2023. október 14-15-én rendezik a Spar Budapest Maraton utcai futófesztivált, amelynek keretében meghirdették a Felsőoktatási Kupát. A megmérettetés végső eredményét az egyetemek indulói által szerzett pontok összessége adja meg. A Semmelweis Egyetem Szabadidősport Szakosztálya – amely megalakulása óta részt vesz a versenyen – az egyetem indulói részére külön sátorban biztosít öltözési, pihenési és ruhatári lehetőséget, a tagok pedig külön befutócsomagot is kapnak.

Dr. Gerber Gábor, a szakosztály vezetője elmondta: szeretné, ha az első Felsőoktatási Kupán is kiemelkedő eredmény érne el a Semmelweis Egyetem csapata. Mint fogalmazott, az egyetem számos vezetője, oktatója, hallgatója és munkatársa fut rendszeresen, és most alkalom nyílik rá, hogy a Semmelweis Családhoz való tartozást ezzel a közös indulással is kifejezzék. Így a futás nemcsak az egészségüknek tesz jót, de a közösség összetartó erejét is növeli, ráadásul egy-egy ilyen közösségi élmény komoly motivációt jelenthet akár később a mindennapos edzések során is – vélekedett, hozzátéve, hogy egészségtudományi szakegyetemként társadalmi kötelességünk példát mutatni ebben is. Dr. Gerber Gábor kitért rá, hogy az is csatlakozhat a Semmelweis-csapathoz, aki más kisebb vagy nagyobb futóközösség képviseletében is fut. Hangsúlyozta, hogy a külföldi hallgatókat is várják a csapatba.

Az egyéni nevezés ezen a linken, a csapat nevezés ezen a linken elérhető. Nevezési határidő 2023. október 10. (kedd) 12 óra. További részletekről Nyámándi Piroska főszervező ad felvilágosítást a seskszabadidosport@gmail.com e-mail-címen.

Pogrányi Péter
Fotó: Képszerkesztőség – Ardon Tamás (archív)

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.