Harminchatodik alkalommal rendezték meg az ország egyik legnagyobb szabadidősport-eseményét, melyen több tízezer résztvevő indult a kétnapos rendezvény valamelyik távján. A Budapest Maratonon idén közel 40 egyetemi futó élt a Semmelweis Egyetem Sport Klub szabadidősport szakosztálya által biztosított nevezési kedvezménnyel.

A futóversenyen a Semmelweis Egyetem Sport Klub szabadidősport szakosztályának égisze alatt több egyetemi klinika, szervezeti egysége kipróbálta magát csapatban vagy egyéni indulóként. Az Egészségügyi Menedzserképző Központ két csapattal, összesen nyolc fővel (Lőrincz Orsolya, Kovács Réka, Kováts Tamás, Gaál Péter, Gyurcsán Gergely, Kéri Diána és Szaszovszky Eszter) indult a megmérettetésen – ők négyfős csapatokban, váltóban teljesítették a maratoni távot.

A 36. Spar Maraton egyéni indulói között volt dr. Gerber Gábor, a Fogorvostudományi Kar dékánja, a Semmelweis Egyetem Sport Klub szabadidősport szakosztályának elnöke, akinek ez már a tizedik Spar Maratonja volt; Nyámándi Piroska futónagykövet, ultrafutó, főszervező, az Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet szakasszisztense, Joó Tamás, az Egészségügyi Menedzserképző Központ senior egészségügyi közgazdásza, illetve dr. Jász Máté, a Fogpótlástani Klinika tanársegédje, aki a Spar Maratonon belül rendezett orvosbajnokságon harmadik helyezést ért el 3:13:30-as idővel. A bajnokság győztese dr. Borbély Zoltan lett a FOK Alumni képviseletében. Dr. Fazekas Levente, a Szívsebészeti Tanszéki Csoport egyetemi docense 8. helyezést ért el.

Galéria

9kép

A maratoni távot párban teljesítette dr. Béni Szabolcs, a Gyógyszerésztudományi Kar dékánhelyettese Balázs Dáviddal az Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet munkatársával. A Fogorvostudományi Kar két csapatot is indított a maratonváltóban: az Ortho Protko nevű csapat dr. Lőrincz Gergely – Gyermekfogászati és Fogszabályozási Klinika, dr. Bálint Réka – Gyermekfogászati és Fogszabályozási Klinika, dr. Fazekas Réka – Konzerváló Fogászati Klinika és dr. Jász Bálint – Fogpótlástani Klinika részvételével teljesítette a távot. A Team Spazieren csapatában dr. Urbán Orsolya, dr. Lőrincz Gergely, dr. Bosch Anna és dr. Inga Weissenborn indult. A rövidebb, 10 km-es távot dr. Dunkel Petra, a Szerves Vegytani Intézet egyetemi adjunktusa teljesítette. Az 5 km-es minimaratonon a Központi Könyvtár több munkatársa is képviseltette magát: Fi Tamás, Nikolics Erzsébet és Hetényi Zoltán. A Szaknyelvi Intézet képviseletében pedig Hetesy Szilvia indult a megmérettetésen.

Az eseményen a kedvezményes nevezést igénybe vevőket külön Semmelweis-sátor várta, amely nemcsak találkozási, pihenő pont, hanem a csomagok őrzését is biztosította a verseny alatt, melyben az Instruktor Öntevékeny Csoport (IÖCS) két önkéntese, Huszár Borbála és Izer Mihály segített.

Bódi Bernadett
Fotó: dr. Gerber Gábor, Nyámándi Piroska, Menyhárt-Török Adél

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.