RS32558_TZ_20150627_096-scrAz Általános Orvostudományi Karon végzett 469 hallgatót dr. Gál János korábbi klinikai rektorhelyettes és dr. Hunyady László dékán avatta orvosdoktorokká a Papp László Sportarénában. A 327 magyar és a 26 országból érkezett 142 külföldi hallgató közül 99-en summa cum laude, 327-en cum laude, míg 43-an rite minősítéssel fejezték be tanulmányaikat. Dr. Hunyady László dékán beszédében kiemelte: a Semmelweis Egyetemet – melynek természettudományos alapokon nyugvó orvosi képzése világszerte elismert – a szakterületi rangsorokat is közlő QS World University Rankings a világ legjobb 150 szakegyeteme közé rangsorolta, de orvosképzésének sikerességét mutatja az a nagyszámú külföldi hallgató is, aki itt folytatja tanulmányait. Tovább a cikkre.

RS33019_22-scr

Az Egészségtudományi Kar 388 végzett hallgatóját dr. Merkely Béla megbízott klinikai rektorhelyettes és dr. Nagy Zoltán Zsolt dékán avatták diplomásokká. Az ünnepségen az ápoló, a gyógytornász, a dietetikus, a mentőtiszt, a szülésznő, a népegészségügyi ellenőr, a védőnő, az orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikus, az ápolás MSc, a fizioterápia MSc, a táplálkozástudományi MSc, az addiktológiai konzultáns és az egészségtudományi szakfordító tolmács képzéseken sikeresen záróvizsgát tett hallgatók vehették át okleveleiket. Dr. Nagy Zoltán Zsolt dékán ünnepi beszédében azt kérte a végzettektől: a megfelelő állás megtalálásáig emlékezzenek majd vissza, milyen ismereteket és lehetőségeket kaptak a Semmelweis Egyetemen. Tovább a cikkre.

RS33111_ka-20150704-IMG_6821-fok-doktoravato-scr (1)

Eskütételüket követően dr. Szél Ágoston rektor és  Dr. Gerber Gábor megbízott dékán avatta fogorvosdoktorokká a Fogorvostudományi Karon végzett hallgatókat a Madách Színházban. A 86 magyar és 50 külföldi hallgató közül 22-en summa cum laude, 101-en cum laude, míg 13-an rite minősítéssel fejezték be tanulmányaikat. Dr. Hermann Péter, a kar korábbi dékánja, megbízott oktatási rektorhelyettes ünnepi beszédében elmondta: a fogorvosok mindig is büszkék voltak a szakma családias közegére, aminek mostantól a felavatott fogorvosok is részesei. „Legyenek erre büszkék, próbálják munkájukkal gyarapítani a család presztízsét és az évtizedek alatt – az orvostársadalomban nem könnyen – kivívott elismertségét” – fogalmazott. Tovább a cikkre.

RS32597_ka-20150627-IMG_4847-scr

A Gyógyszerésztudományi Kar most végzett 106 hallgatóját dr. Szél Ágoston rektor és dr. Zelkó Romána dékán avatta gyógyszerészdoktorrá a Madách Színházban. 16-an summa cum laude, 60-an cum laude és 30-an rite minősítésű gyógyszerdoktori diplomát vehettek át. Dr. Zelkó Romána dékán az ünnepélyes avatást követő beszédében emlékeztetett arra, hogy a graduális gyógyszerészképzés a hagyományoknak megfelelően az Általános Orvostudományi Kar és az ELTE Természettudományi Karának aktív, eredményes részvételével zajlik, ezzel pedig a gyógyszerészképzés az universitas szellem legfőbb megtestesítője. Tovább a cikkre.

RS33205_AG_20150703_1076-scr (1)

A mentálhigiénés lelkigondozó képzés 42, míg a szociális munka mesterképzés 26 végzett hallgatója vehette át oklevelét a Mentálhigiéné Intézet által szervezett diplomaátadó ünnepségeken. A lelkigondozó képzés diplomaátadóján dr. Bagdy György megbízott tudományos rektorhelyettes azt kívánta a most végzetteknek, hogy erős hittel, bizalommal és nagy elkötelezettséggel minél több embernek tudjanak segíteni. A szociális munka képzést elvégzettekhez beszélve dr. Pethesné Dávid Beáta intézetigazgató úgy fogalmazott: meg kell védeniük azokat, akiket rájuk bíznak majd, a mindennapok kisebb-nagyobb viharaiban pedig mindig a máért kell dolgozniuk.  Tovább a cikkre.

N-M.M.

Fotók: Ancsin Gábor, Berecz Valter, Kovács Attila, Tuba Zoltán

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.