Az Egészségügyi Közszolgálati Kar Mentálhigiéné Intézetének diplomaátadó ünnepségén a mentálhigiénés lelkigondozó képzés 40 végzőse vehette át elismerő oklevelét a Párbeszéd Házában.

Dr. Török Gábor, a mentálhigiénés lelkigondozó szakirányú továbbképzési szak szakcsoportvezetője köszöntötte az ünnepség résztvevőit, amely hálaadó áhítattal kezdődött dr. Joób Máté szakcsoportvezető-helyettes, teológus-lelkész és Béri László Renátó, kármelita szerzetes celebrálásával.

Dr. Pethesné Dávid Beáta intézetigazgató köszöntőjében emlékeztetett, hogy az idei év a visszaemlékezésekről szól, ide érte a Semmelweis Ignác Emlékév végét, az egyetem alapításának 250. jubileumát és a 30 évvel ezelőtti rendszerváltást is. Ez utóbbinak is köszönhető, hogy a lelkigondozó képzésen egyházak képviselői és világiak együtt leülhetnek, tanulhatnak, képezhetik magukat és egymást, azért, hogy embertásaikon és magukon is segítsenek – világított rá. Hozzátette, hogy az embereknek egyre nagyobb szüksége van lelki segítésre, lelkigondozásra, miközben ezzel maguk a kliensek sokszor nincsenek tisztában. A társadalom bizalmatlan és szégyenlős, ezért sokszor túl későn kér segítséget – vélekedett dr. Pethesné Dávid Beáta, hozzátéve: a lelkigondozókra háruló teher ezért is nagyon nagy.

A hallgatói visszaemlékezések és a végzősök által előadott humoros jelenet után az oklevelek átadása következett. Idén 40 lelkigondozó szerzett diplomát a Semmelweis Egyetemen.

Keresztes Eszter
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.