Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. február 28.
64471 Összes oltás
10510 Beoltott Semmelweis Polgár

2020. március közepétől az egészségügyi ellátórendszernek át kellett állnia kizárólagosan a sürgősségi beavatkozások elvégzésére. Így azoknak a pácienseknek vagy leendő pácienseknek a konzultációit is le kellett mondanunk, akik már jóval korábban időpontot kaptak az Állkapocsízületi Munkacsoport rendelésére. Hogy mikor indulhat tovább az élet a normál kerékvágásban, nem látható előre.

Ezzel a videóval segítséget szeretnénk nyújtani abban a helyzetben, amikor csak sürgősségi egészségügyi ellátás érhető el.

Egyáltalán nem támogatjuk a távgyógyítást: amint ismét beindul a normál betegellátás, mi is visszatérünk a személyes konzultációkhoz. Ez a videó ezt nem helyettesítheti, hiszen szükséges a helyes diagnózisalkotás, ami a távolból nem lehetséges.

Mégis úgy döntöttünk, hogy közzétesszük ezt a videót, mert  a klinikai kivizsgálásra a körülmények miatt csak későbbi időpontban kerülhet sor és reményeink szerint valamelyest segíteni tudunk sok páciens panaszán – bár biztosan nem mindenkién.

Ha további kérdése merülne fel, az a kérésünk, hogy egy hetet próbálja meg a videó instrukcióit követni, csak utána keressen meg minket e-mailen. Ezzel kapcsolatban máris türelmet szeretnénk kérni, mert biztosan nem fogjuk tudni az összes levelet azonnal megválaszolni.

A videóhoz hozzáférést kérhet az alábbi e-mail címen vagy az 59356-os melléken.

Az Állkapocsízületi Munkacsoport nevében

Dr. Ambrus Szilvia
ambrus.szilvia_judit@dent.semmelweis-univ.hu

Videó

Klinikánkon a páciensek panaszait ezeknek a kérdőíveknek a segítségével követjük (ezek egy részének validálása még folyamatban van a Pécsi Egyetemmel való közreműködésben).
A panaszok változását érdemes hetente naplózni ezen önkitöltős kérdőívek mindegyikének alkalmazásával.

Kérdőívek letöltése