Én-Mi-Mindenki-Az önmegvalósítás lehetőségei

 

Pál Feri Atya mentálhigiénés szakember április 29-én, pénteken délután előadást tartott az Egészségtudományi Karon „Én-Mi-Mindenki-Az önmegvalósítás lehetőségei” témakörében.

Az Atya több mint 20 éve tart rendszeresen mentálhigiénés előadásokat, járja az országot és több könyvet is írt. Az előadást a 2019-ben megjelent „Ami igazán számít” című könyvének egyik fejezetéből kiragadott gondolatokkal tette emlékezetessé személyesen az Egészségtudományi Kar nézőközönségének.

Tanulság, amit érdemes haza vinni:

Rávilágított az önmegvalósítás különböző dimenzióira egyedi történeteken, példákon, pszichológiai kutatásokon keresztül, többek között John M. Gottman pszichológus nézeteit is ismertetve. Napjainkban sokan félreértelmezik az önmegvalósítás fogalmát és önző célokkal azonosítják, valójában ez nem erről szól. Az empátia, együttérzés, elfogadás és önátadás mind olyan társas kapcsolódási pont, amely a valódi önmegvalósításhoz vezet. Ezen felül a Csíkszentmihályi Mihály nevéhez fűződő Flow élmenyek megtalálása is hozzájárul a kiteljesedéshez.