PPT. Prezi. Email. Hanganyag. Ábrák. Segédlet. Zoom. Mellékelt szakirodalom. Online munkafüzet. Könyv. Atlasz. Papír alapú munkafüzet. Videók. Moodle. Információk. Füzet. Előadás.

Rengeteg helyről kapjuk most az anyagokat. Minden tanár más és más módszert használ arra, hogy kommunikáljon velünk, hallgatókkal. Előfordulhat, hogy valamiből túl sok segédanyagot kapunk és valamiből pedig szinte semmit. Nehéz összerendezni a dolgokat. Arra gondoltunk, hogy gyűjtünk nektek videókat, amik segítenek a tanulásban, de nem kimondottan tananyagok.

forrás: Tanulom Magam YouTube csatorna

Az első ajánlott YouTube csatorna Tanulom Magam néven fut. A készítője szakirodalmakból és tudományosan megalapozott információkból rakja össze a videóit. Elég tömörek, nagyon sok hasznos dolgot meg lehet tudni belőlük.

https://www.youtube.com/watch?v=v4_yYcrF0iw Ez az időbeosztásról szól, hogyan szakítsunk időt arra, ami igazán fontos egy napban, hogy ne mindig az legyen a kifogás, hogy „nincs rá időm”. Ismerős ez valakinek? Nekünk sem 😊 Hasonló témában írt Gitta és Réka is egy cikket, ennek ellenére úgy gondoljuk, mindig jó, ha van egy új nézőpont.

forrás: pixabay

https://www.youtube.com/watch?v=KtEMhRMWjV8 Az a fránya motiváció… egy ideig mindig megvan, de utána kimászik az ablakon, vagy a szellőzőn, az is lehet, hogy a boltból hazafelé kiugrott a zsebünkből. Ebben a videóban ahhoz kaphattok tippeket, hogyan lehet megőrizni ezt a rafinált élőlényt, hogy velünk maradjon még legalább a vizsgaidőszak elejéig. Utána a karácsonyi energialökettel már neki is tudunk futni a januári vizsgáknak.

https://www.youtube.com/watch?v=x5b6_JoOOag Olyan jó nem csinálni semmit. De ez az időszak nem kifejezetten kedvez ennek a tevékenységnek. Mégis mit tehetünk, hogy ne legyen úrrá rajtunk a lustaság?

A következő csatorna a biológia tanulásban nyújthat segítséget nektek. Aki volt tanulószobán annak ismerős lehet, aki nem annak pedig meleg szívvel ajánlom. The Science Project eddig a molekuláris biológia témakörét dolgozta fel, ami hasznos lehet a fehérjék, a DNS és egyéb makromolekulák ismeretének elmélyítésében. Hétköznapi példákkal teszik a sokszor bonyolultnak tűnő folyamatokat érthetőbbé. https://www.youtube.com/channel/UCFh4UY6IE_G_jFcJBxzg8iw

Remélem hasznosnak találjátok a videókat és be tudtok építeni egy-két dolgot a hétköznapokba.

Epres Laura Lotti, gyógytornász hallgató