A „Nyerj melanomaszűrést!”

elnevezésű nyereményjáték

hivatalos játékszabályzata

(Továbbiakban: „Szabályzat”)

  1. A nyereményjáték elnevezése: „Nyerj melanomaszűrést!” a továbbiakban: „Játék”.
  2. A Játék szervezője és lebonyolítója: a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete címe, adatai email: boe@humsirc.hu stb. (továbbiakban: „Szervező”)
  3. A Játék célja: hogy felhívja a figyelmet a betegségmegelőző prevenciós melanoma szűrés fontosságára, és buzdítson a szűrésen való részvételre, továbbá célja a szűrővizsgálatokkal és a melanoma betegséggel kapcsolatos ismeretek bővítése.
  4. A Játékban résztvevők körének meghatározása:

A játékban kizárólag az a magyarországi érvényes bejelentett lakcímmel vagy tartózkodási hellyel, valamint érvényes TAJ számmal, továbbá érvényes Instagramm fiókkal rendelkező, cselekvőképes természetes személy vehet részt, aki a 7. pontban foglalt részvételi feltételeknek és általánosságban a Szabályzatban foglaltaknak maradéktalanul eleget tesz (Továbbiakban: „Játékos”)

  1. A játékban nem vehetnek részt:
  • a Szervező és a lebonyolításban közvetve, vagy közvetlenül közreműködő társaságok, jogi személyek vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek tulajdonosai, a Szervező hálózatának vezető tisztségviselői, munkavállalói, megbízottjai, önkéntesei valamint azok hozzátartozói (Ptk. 8:1. § (1) 2. pont);
  • A Játékból kizárható minden olyan Játékos, aki a Szervező megítélése alapján tisztességtelen eszközöket alkalmaz a Játék során. A tisztességtelen magatartást tanúsító résztvevők vagy Játékosok kötelesek megtéríteni minden olyan kárt, amelyet a Játékkal összefüggésben a Szervezőnek, illetve harmadik személynek okoztak.
  1. A játék időtartama: A Játék május 14. 00.00 perctől 2021. június 30. 23.58 percig tart, de a Szervező saját döntése értelmében, a játék időtartamát meghosszabbíthatja.
  2. A játékban való részvétel feltételei és menete – érvényes pályázat benyújtása:

A játékfelület a @budapestmedicalstudents Instagram oldalon érhető el, mely oldal bárki számára szabadon hozzáférhető, térítésmentes, de ahhoz, hogy a Játékos a Játék keretében érvényes pályázatot nyújtson be, az alábbi feltételeknek együttesen maradéktalanul érvényesülniük kell:

  • A játékosnak kedvelnie „like”-olnia kell a játékfelhívást tartalmazó posztot.
  • A játékosnak követnie kell a @budapestmedicalstudents Instagram oldalát.
  • A játékos a játékfelhívást tartalmazó posztban feltett kérdésre: „Mit jelent a melanóma ABCDE vizsgálatban a B betű?” kérdésre helyes választ kell adjon a játékfelhíváshoz tartozó „Hozzászólás írása” mezőben, és ugyanezen hozzászólásban felhívja legalább 1 (egy) Instagram fiókkal rendelkező ismerősének figyelmét a melanóma szűrés fontosságára oly módon, hogy az ismerős Instagrammon regisztrált nevét „@” követőjellel megjelölve a hozzászólásban megjelöli. A formátum azért kötelező érvényű, mert ez biztosítja azt, hogy az ismerős értesüljön a poszt kiemelten fontos prevenciós tartalmáról.
  • A Játékos a Szabályzatot teljeskörűen megismerte, és az abban foglaltakat magára nézve teljes egészében kötelezőnek fogadja el. Amennyiben a Játékos a Szabályzatot – annak bármely rendelkezése tekintetében – nem fogadja el, vagy azzal kapcsolatosan kifogást emel, és a kifogás tényét írásban jelzi a Szervezőnek, vagy annak rendelkezéseit megszegi, a Játékból kizárásra kerül, és abban a tovább nem vesz részt.
  1. Sorsolás időpontja:

A sorsolás nem nyilvános, helyéről és időpontjáról a Szervező dönt a Játék lezárását követő 1 héten belül.

  1. Nyertesek és Nyeremények:
    • Minden Játékos, aki megfelel a 4. és 7. pontban foglalt feltételeknek, valamint nem vonatkoznak rá az 5. pontban foglaltak részt vesz a nyeremények sorsolásán.
    • Nyeremények: 10 db Melanoma szűrés, melyet a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikája ajánlott fel. A szűrés egy egész testre kiterjedő anyajegyvizsgálatot jelent melyet a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikáján (Budapest, Mária u. 41, 1085) végeznek el a klinika orvosai.

A Nyeremény a Nyertes részére névre szólóan kiállított online utalvány formájában kerül átadásra. Ennek érdekében a Nyeremény megnyeréséről való kiértesítést követően a Nyertesnek meg kell adni a Szervező részére a személyi igazolvány szerinti teljes nevét és személyi igazolvány számát, valamint TAJ számát, amely feltüntetésre kerül a az utalványon is. Továbbá a Nyeremény beváltására a Nyertes 2 konkrétan meghatározott időpontból választhat, mely időpontokról Szervező a Nyeremény megnyeréséről való kiértesítésben tájékoztatja Nyertest, akinek a bekért személy- és TAJ azonosító adatokon kívül a választott beváltás időpontot is közölnie kell Szervezővel, mely időpont szintén feltüntetésre kerül az utalványon. Amennyiben a Nyertes a személyazonosság és/vagy TAJ igazolását megtagadja, úgy a Nyereményre való jogosultságát elveszti, és helyébe Tartaléknyertes lép. A Nyertes hozzájárul továbbá ahhoz, hogy az utalvány beváltásakor, az utalvány átadásával egyidejűleg a személyazonosságát és az érvényes TAJ számát a személyi igazolványa és TAJ kártyája bemutatása révén a szűrést biztosító beváltóhely ellenőrizze. Amennyiben nyertesnek az utalvány beváltására felajánlott egyik időpont sem felel meg, akkor az utalványt átruházhatja. Ha nem kíván az átruházás lehetőségével élni, akkor helyére a tartaléknyertes lép, de ezért Szervezővel szemben semmilyen kártérítési követeléssel nem élhet, a Szervező az ezzel kapcsolatos felelősségét teljes mértékben kizárja. A Nyertes a Nyereményt bármely más okból is átruházhatja. Amennyiben Nyertes a Nyereményt átruházná, úgy a Nyertesnek meg kell adni annak a személynek a személyi azonosító igazolvány szerinti teljes nevét, személyazonosító igazolvány számát és érvényes TAJ számát, aki számára a nyereményt átruházná, erre a személyre ugyanazok a beváltási feltételek vonatkoznak, mint eredeti Nyertesre.

  • Szervező a nyertes pályázatokat elektronikus rendszeréből exportálja, sorszámozza és véletlen számgenerátor segítségével választja ki a nyertest (továbbiakban: „Nyertes”) és a tartaléknyerteseket (továbbiakban: „Tartaléknyertes”).
  • Szervező a 10 Nyertest és 20 Tartaléknyertest sorsol.
  • A Szervező a Nyeremények átadásáig kizárhatja a Játékból azt a Játékost, aki nem felel meg a Szabályzatban rögzített feltételeknek.
  • A Játékos téves adatszolgáltatásából eredően a Szervezőt és Lebonyolítót semmilyen felelősség nem terheli. A Nyeremények készpénzre nem válthatóak, kereskedelmi forgalomba nem hozhatóak, az utalványok nem értékesíthetőek tovább, és csak egy alkalommal válthatóak be, részletekben nem vehetőek igénybe. Eltűnt, megrongálódott utalvány pótlására nincs lehetőség, a Szervező az ezzel kapcsolatos felelősségét teljes mértékben kizárja.
  • A sorsolást követően a Játékos Instagramm elérhetőségén Szervező kiértesíti Nyertest. Kiértesítésében felkéri, hogy a Nyeremény átadásához szükséges adatait a kiértesítő elektronikus üzenetre válaszolva adja meg a kiértesítést követő 3 napon belül. A határidő elmulasztása jogvesztéssel jár, amennyiben a Nyertes a Szervező általi megkereséstől számított 3 napon belül nem elérhető az általa megadott elérhetőségeken, továbbá ezen határidőn belül a Nyertes sem veszi fel a kapcsolatot a Szervezővel vagy a Nyeremény átadásához szükséges adatokat nem szolgáltatja vagy feltételeknek nem tesz eleget, az első Tartaléknyertes lép a helyébe. Ebben az esetben a Tartaléknyertes minden tekintetben a Nyertes helyébe lép, és a Nyertes a továbbiakban a Nyeremény átvételére, illetve igények támasztására nem jogosult (függetlenül attól, hogy Nyertesként korábban a vonatozó Instagram poszt frissítésében és/vagy a poszt alatti „Hozzászólás írása” mezőben közzétételre került). Amennyiben az első Tartaléknyertes értesítése a Nyertesre megállapított szabályok betartása mellett szintén eredménytelen, a fentieknek megfelelően a második, harmadik stb. Tartaléknyertes lép a helyébe mindaddig, amíg a Nyeremény átadására sor nem kerül. Nyertesek elfogadják, hogy Szervező Instagramm oldalán a sorsolás eredményét és a Nyertesek nevét a Szervező közzé tegye.
  • Szervezőt nem terheli felelősség azért, ha az érvényes pályázatban, illetve regisztráció során a Játékos egy olyan értesítési Instagram fiókot regisztrál, melyhez több ember is hozzáférhet és ebből a hozzáféréssel rendelkező személyek között a Nyereménnyel kapcsolódóan jogvita adódik.
  • A Nyertes által megadott adatok hitelességét Szervező nem vizsgálja, a hiányos vagy helytelen adat miatt felelősség nem terheli. Szervező nem köteles a Nyertes által megadott hiányos adatokat pótolni, ha a megadott cím hiányos vagy helytelen, a Tartaléknyertest lépteti Nyertes helyére és eredeti Nyertes elesik a Nyereményétől a 9.7. pontban meghatározottak szerint.
  • Ha a megküldött Nyeremény kézbesíthetetlenség miatt visszaérkezik Szervezőhöz, akkor Nyertes elesik Nyereményétől, Szervező nem kísérli meg az ismételt kézbesítést, és Nyertes helyébe a soron következő Tartaléknyertest lépteti a 9.7. pontban meghatározottak szerint.
  • A Nyertesek kötelesek együttműködni a Szervezővel annak érdekében, hogy a 9.7. pontnak megfelelően a Nyeremény átadásra kerüljön. Ha ezen együttműködési kötelezettségüknek a Nyertesek nem tesznek eleget, és így a Nyeremény időben való átadása meghiúsul, úgy az adott Nyertes nem jogosult a továbbiakban a Nyeremény átvételére.
  • Ugyanúgy Tartaléknyertes lép Nyertes helyére, ha a Szervező kiértesítő üzenetét követő 3 napon belül a Játékos a Szervező kiértesítő üzenetében foglaltakat nem teljesíti maradéktalanul és/vagy nem válaszol.

 

  1. Vegyes rendelkezések

 

  • Az Instagram közösségi platformot működtető Facebook a nyereményjátéknak nem támogatója, a nyereményjátékot sem nem hagyja jóvá, azt nem kezeli, és a nyereményjáték a platformhoz nem kapcsolódik, a platform a nyereményjátékkal kapcsolatosan semmilyen felelősséggel nem tartozik.
  • A beküldött pályázatok, regisztrációk hiányosságáért/hibájáért (pl. kért adatok hiánya, helytelensége stb.), a Szervező és a Lebonyolító, illetve Játékban közreműködő partnerei érdekkörén kívül felmerülő technikai problémákért, a Nyeremények átadásának a Nyertesnek, illetve Tartaléknyertesnek felróható elmaradásáért vagy késedelméért a Szervező és Lebonyolító, illetve Szervező megbízottjai a Nyertesek, illetve a Tartaléknyertesek felé semmiféle felelősséget nem vállalnak, a Játékkal kapcsolatban levelezést nem folytatnak, felvilágosítást kizárólag a boe@humsirc.hu e-mail címen keresztül adnak munkanapokon 9 és 16 óra között.
  • A Szervező és a Lebonyolító a Nyeremények tekintetében minőségi felelősséget nem vállal. Amennyiben a Nyertes, illetve Tartaléknyertes a Nyereményét nem veszi át, azt a továbbiakban a Szervezőtől nem követelheti.
  • Szervező fenntartja magának a jogot arra, hogy amennyiben valamely Játékos részéről bármilyen (számítógépes) manipulációt, tömegesen generált e-mail címek létrehozását, illetve a Játék szellemével bármilyen módon összeférhetetlen vagy azt sértő magatartást tapasztal vagy ennek megalapozott gyanúja felmerül, úgy a Játékost azonnali hatállyal kizárja a Játékból.
  • A Szervező fenntartja a jogot, hogy a Szabályzatban foglalt feltételeket vagy magát a Játékot akár annak időtartama alatt indokolási és kártérítési kötelezettség nélkül egyoldalúan módosítsa vagy megszüntesse. A Szabályzat módosításait, illetve a Játék esetleges megszüntetéséről szóló értesítést a módosítást a Szervező közzéteszi a játékfelhívást tartalmazó posztban, annak frissítésével. A Játékra regisztráló Játékosok felelőssége, hogy ezekről megfelelően tájékozódjanak. A Szervező bármely, a jelen Játékkal kapcsolatos döntése végleges és minden tekinteten kötelező érvényű. A Szervező kizárja a Játékra regisztráló Játékosok Szervezővel, illetve az Instagramm platformot üzemeltetővel és tulajdonlóval szembeni igényérvényesítésének lehetőségét a Szervező bármely, a Játékban hozott döntéssel kapcsolatban. Szervező kizárja felelősségét a Játékkal kapcsolatos bármilyen kommunikációs anyagban esetlegesen előforduló nyomdai hibáért.
  • A Játék nem tartozik a Szerencsejátékról szóló 1991. évi XXXIV. törvény hatálya alá, nem minősül ajándéksorsolásnak sem.
  • A Szabályzatban nem szabályozott minden egyéb kérdésre a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény és az egyéb hatályos magyar jogszabályok rendelkezései irányadóak.

 

Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete

  1. május 14.