Kedves BOE Tagok!

Az idei évben együttműködési megállapodás született a webbeteg.hu szerkesztősége és Egyesületünk között, ami egy egyedülálló lehetőséget biztosít a tagok számára. A webbeteg.hu – 1,3 millió felhasználójával – a legismertebb laikusoknak szóló egészségügyi portál Magyarországon, amely csak orvosok által írt vagy lektorált rovatokat tartalmaz. A megállapodás szerint egyesületünk havonta több, tagjaink által írt és orvosok által lektoráltatott cikket jeleníthet meg az oldalon, ami egy nem mindennapi alkalom mindazoknak, akik szeretnének fejlődni egészségügyi, tájékoztató jellegű szövegek írásában, vagy bővíteni kívánják publikációs repertoárjukat.

A megállapodás alapján két lehetőséget szeretnénk meghirdetni tagjaink számára: 

  • Cikkírás a Webbeteg.hu oldalára

A webbeteg.hu kiadott témalistája alapján laikusoknak szóló egészségügyi témájú cikk írása, amelyeket BOE pontokkal honorálunk. A témakörök között szerepel az allergia, fájdalomcsillapítás, stroke, védőoltások, daganatos megbetegedések, itt találjátok a teljes listát!

Arra is van lehetőség, hogy a felsorolásban nem szereplő címmel írjatok cikket (akár saját kutatási téma, érdeklődési kör) ezt azonban mindenképpen egyeztetni kell szerkesztőségünkkel. A cikkírónak csak akkor tudjuk elfogadni az írását, ha az már lektoráltatva van egy orvossal, akinek neve az íróéval együtt szerepelni fog a cikk mellett. Két terjedelemben várjuk a munkáitokat:

  1. A rövidebb cikket (2500-3999 karakter – kb. 1 A4 oldal) összesen 3 BOE ponttal jutalmazzuk (2 pont, mikor a saját szerkesztőségünk elfogadja, 1 pont, mikor a Webbeteg befogadja).
  2. A hosszabb cikkért (4000-5500 karakter) összesen 5 BOE pontot lehet kapni (3 pontot, mikor a saját szerkesztőségünk elfogadja, 2 pont, mikor a Webbeteg befogadja).

Ha érdekel a lehetőség, akkor a szerkesztoseg.boe@gmail.com címre  2017. november 15-ig küldd el a neved, telefonszámod, illetve a preferált témaköröd/az általad választott cikk(ek) címét és minden további tudnivalóról informálunk.

A kész cikkek beküldési határidejéről tájékoztatunk.

  • Jelentkezés a szerkesztői csapatba

A cikkek elbírálására 3 fős egyesületi szerkesztőséget állítunk fel, ahova még 2 fő jelentkezését várjuk. A feladatkör a beküldött munkák elolvasása, referenciák ellenőrzése, tartalom elbírálása, esetleges cikkírás lenne, a tevékenységet havi 5 BOE ponttal honoráljuk. A szerkesztőségi csapatba jelentkezni egy 2017. november 05. (vasárnap) 20:00-ig a szerkesztoseg.boe@gmail.com címre beküldött önéletrajzzal és motivációs levéllel lehet, amely tartalmazza az illető cikkírással kapcsolatos tapasztalatait, esetleg eddigi publikációinak listáját és hogy ezen kívül miért lenne alkalmas a feladatra. A pályázatokat a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének elnöksége fogja  elbírálni legkésőbb november 10-ig.