Minden termékenységi problémával jelentkező páciensnek térítés mentesen felajánljuk a pszichológiai előszűrés lehetőségét és amennyiben szükséges a szintén ingyenes részvétel lehetőségét a Magyarországon most bevezetett, egyedülálló amerikai termékenység-támogató programba, mely tudományos vizsgálatokkal igazoltan jelentősen javít a részvevők érzelmi állapotán, és a teherbeesés esélyét is növelheti.

Sokszínű az a lelki állapot, ami a vágyott terhesség elmaradása miatt kialakul.

Fokozódik a stressz, romlik a mindennapok feszültsége miatti stressz tűrés, mely rányomja a bélyegét a munkára, az emberi kapcsolatokra, akár a párkapcsolatra is. Előfordul, hogy az énképpel nehezen összeegyeztethető érzelmek is megjelennek, mint az irigység, a harag, vagy szégyen.

Nem javít a helyzeten az sem, hogy az érintetteknek sokszor még azt is hallgatniuk kell, hogy túlságosan „rágörcsöltek a témára”. Csak azt nem mondja el senki, mégis hogyan lehet nem foglalkozni azzal, ami percről percre foglalkoztatja őket…

A hozzánk fordulóknak most lehetőségük nyílik részt venni, egy a témában jártas szakember által vezetett csoportfoglalkozáson, mely segít az ilyenkor tipikus problémák és érzelmek kezelésében.

Női pácienseinket arra kérjük, töltsenek ki egy kb. 30 perces kérdőívet, melyből képet kaphatnak arról, mennyire terheli meg őket a meddőségi élethelyzet. Azért elsősorban a nőket, mert a kutatások szerint a gyermekvállalási nehézség őket viseli meg jobban, és az ő testükben zajlik a beavatkozások zöme.

Ha a pszichés terhelés mért szintje az átlagost meghaladja, mértékétől függően felajánljuk vagy erősen javasoljuk a programban való részvételt. Mind a kérdőív-kitöltés, mind a csoport-részvétel ingyenes, önkéntes, nem jár egészségügyi kockázattal, és nem befolyásolja az orvosi kezelés normál menetét.

Termékenység-segítő pszichológiai programunk egy tudományosan igazolt hatékonyságú csoportfoglalkozás, mely bizonyítottan csökkenti a meddőséggel járó stresszt, és emelheti az asszisztált reprodukciós siker esélyét.

Javasoljuk, hogy éljen a lehetőséggel, hogy hatékonyabban segíthessünk!

Centrumunk nem csupán IVF központ, hanem a sikertelen gyermekvállalás minden testi és lelki tényezőjére figyelmet fordító, komplex látásmódú intézet. Mindenkinek személyre szabott segítséget igyekszünk nyújtani, melynek révén a legrövidebb idő alatt és a legkevesebb beavatkozással érhetünk el közös sikert. 

Ehhez néha csak egy jó szó kell…