A Mihálkovics és az Apáthy István Alapítvány

díjazottjai 2022


            A Mihálkovics Alapítvány és az Apáthy István Alapítvány minden évben pályázatot hirdetnek orvos-, és fogorvostanhallgatóknak az anatómia, valamint a fogorvostudomány elméleti tárgyköréből írandó tudományos dolgozat, illetve az Anatómiai Múzeum részére az oktatást elősegítő preparátumok készítésére.

           Ez évben a héttagú pontozó szakmai bizottság és a kuratórium egyhangú döntése alapján, a Mihálkovics Alapítvány az alábbi díjakat ítélte meg a pályázóknak:

I. díj: Ádám Noémi (ÁOK III. évfolyam) „A fej-nyak régió legfontosabb neuroanatómiai képletei” című munkája.

II. díj: Zengő Bettina és Roskovics Henrik Tamás (ÁOK II. évfolyam) „A fej-nyak térségei, különös tekintettel a nervus facialis ágrendszerére és a fossa infratemporalisra” című munkája.

Megosztott III. díjat kap: Katona Viktória (ÁOK III. évfolyam) „A mediastinum térségei, különös tekintettel annak ér és idegképleteire” című munkája.

Megosztott III. díjat kap: Póczos Mátyás (ÁOK II. évfolyam) „A női kismedence topográfiája lateralis feltárásból, különös tekintettel a méh helyzetére” című munkája.

Dícsérő oklevelet kap :

  • Csató Dániel Róbert (ÁOK. II. évfolyam): “Az arc felületes struktúrái, különös tekintettel a plexus parotideus ágrendszerére”.
  • Csiza Fanni (ÁOK III. évfolyam): “ A hasüreg topográfiája, különös tekintettel az aorta abdominalis visceralis ágrendszerére”.
  • Olasz Katalin Anna (ÁOK II. évfolyam): “Vater-Pacini testek makroszkópikus bemutatása és a nervus plantaris lateralis izombeidegző ágrendszere”.
  • Sági Péter (boncsegéd): “A nervus medianus alkari ágainak bemutatása”.
  • Szűcs Adél (ÁOK III. évfolyam): “A máj ritka artériás vérellátási variációja járulékos arteria hepatica dextra és sinistra jelenlétével”.
  • Thuránszky Barnabás (ÁOK II. évfolyam): “A medence izomzata és szalagkészüléke”.

Gratulálunk a nyerteseknek és segítő tanáraiknak: Dr. Ruttkay Tamásnak, Dr. Baksa Gábornak,  Dr. Fábián Bálintnak és Dr. Székely Rékának.

Budapest, 2022. március 8.                                                                                  

Prof. dr. Fehér Erzsébet

                                                                                                                professzor emerita

                                                                               a Mihálkovics Alapítvány kuratóriumának titkára


Képek az idén örömtelien sok (10) pályázat elbírálásáról (Fotók: Dr. Székely Réka, Dr. Altdorfer K.):

Munkában a bíráló bizottság – sok a kiemelkedő pályázat:

Csoportkép a bírálat után:

Az első 3 helyezett díjának átadása az egyetemi ünnepségen történt: