A 2013. április 15-én életbe lépett 40/2013-as Kormányrendelet alapján az állatkísérletek engedélyezéséhez szükséges adatszolgáltatás megváltozott. Kérjük az alábbi kérőlapok  közül az igényének megfelelőt töltse le és kitöltve juttassa el a Munkahelyi Állatjóléti Bizottsághoz a semmelweismab@gmail.com e-mail címre!

Az Állatkísérleti Tudományos Etikai Tanács felhívta a figyelmet arra, hogy a nem szakmai összefoglalót laikusok számára is érthető nyelvezettel, a jogszabályban előírt tartalmi elemeket figyelembe véve kell elkészíteni. (Lsd. 40/2013 (II.14.) Kormányrendelet 45. §). A kérvény megírása során emeljék ki a környezetgazdagítás és a 3R (csökkentés, helyettesítés és tökéletesítés) teljesítésének módját!

Kérjük, hogy az elkészült projektkérvényeket minden hónap 20-ig küldjék el, hogy a MÁB tagok át tudják nézni, legyen idő az esetleges javításokra mielőtt továbbításra kerül az ÁTET felé.

A továbbképző kurzuson elhangozott előadás diasora a projekt engedélykérés formai és tartalmi követelményeihez itt tölthető le.

Az új projektekhez engedélykérő lap innen tölthető le. Figyelem! A kérvény formátuma 2024. januárjában megújult. 2021. május 26-tól az itt letölthető excel táblázat kitöltése helyettesíti a korábbi nem szakmai jellegű összefoglalót. A projektkérvény benyújtásakor ne feledjék csatolni a kitöltött táblázatot is. Ha a projektben GMO állatok kerülnek felhasználához segítséget nyújt a: „Segítség a GMO állatok projektben történő felhasználásához” dokumentum. 

A projekt módosításhoz a kérelem innen tölthető le.

A projekt meghosszabbításához a kérelem innen tölthető le.

A projekt megújításhoz a kérelem innen tölthető le.

Ha a projektben visszaható hatályú értékelésre is sor kerül, akkor egy Európiai Unió előírásainak megfelelő táblázat kitöltése szükséges. A visszamenőleges értékelés táblázata innen tölthető le.

A nem szakmai jellegű összefoglalók a NÉBIH honlapján olvashatók:

https://portal.nebih.gov.hu/-/allatkiserletek