2024.05.14-én a Hári 100 – Jubileumi Emlékév Programsorozat részeként nagy sikerrel lezajlott a Semmelweis Egyetem Pető András Kar által kiírt Hári 100 Rajz-és festménypályázat második díjátadója a FISE Galériában. 

A kiállítással egybekötött ünnepségen 12 díj került átadásra a Pető András Kar hallgatóinak, valamint dolgozóinak. A nyertesek oklevelet és művészeti ajándékcsomagot kaptak. 

Az egybegyűlteket Dr. Mascher Róbert, a FISE elnöke, a Humántudományi Intézet igazgatója köszöntötte a galéria nevében. Az ünnepség folytatásaként Dr. Tenk Miklósné dr. Zsebe Andrea dékán mondott köszöntőbeszédet. 

Az esemény díjátadói a Pető András Kar vezetői voltak, Feketéné dr. Szabó Éva SE stratégiai és fejlesztési rektorhelyettes; Dr. Tenk Miklósné dr. Zsebe Andrea dékán; Rakonczai Éva kari gazdasági igazgató; Dr. Túri Ibolya tudományos dékánhelyettes; Dr. Mascher Róbert, a Humántudományi Intézet igazgatója; Mátyásiné Kiss Ágnes, a Pető András Pedagógiai Intézete igazgatója. 

A díjátadó zárásaképpen a résztvevők egy különleges képfelajánlásnak lehettek tanúi. A Jónak lenni jó kampány keretében Kusnyár Evelin festőművész közös képet készített Beck Nórával, a Konduktív Gyakorló Általános Iskola tanulójával Testvérek címmel. A művész Karunknak ajánlotta az alkotást, melyet Feketéné dr. Szabó Éva, mint a Konduktív Pedagógiai Központ igazgatója, valamint Dr. Földesi Renáta, a Konduktív Pedagógiai Intézet igazgatója vettek át. A kép karunk Villányi úti épületében lesz kihelyezve. 

A DÍJAZOTTAK HIVATALOS LISTÁJA, valamint a nyertes alkotások megtekinthetőek honlapunkon.

Köszönjük az SE Pető András Kar valamint a Tégy a Pető Intézet Gyermekeiért Alapítvány támogatását, melynek köszönhetően a nyertesek méltó, személyre szabott művészeti ajándékokat kaptak. 

Minden díjazottnak gratulálunk és további örömteli művészeti élményeket kívánunk! A FISE Galériában május 31-ig megtekinthetőek a kiállított képek hétfőtől péntekig 13 és 18 óra között.