Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy Mátyásiné Kiss Ágnes igazgató, valamint Perge Krisztina intézményegység-vezető által szervezett VIII. Országos Utazó Konduktori Munkaközösség találkozója 2024. április 25.-én nagy érdeklődés mellett, 48 fő részvételével lezajlott. A szakmai nap témája a különleges kórképek ellátása, ezen belül a ritka betegségek, szindrómák konduktív fejlesztése volt.
Az eseményt Makk Ádám, SE Pető András EKPMI főigazgató nyitotta meg. Kiemelte, nagy jelentősége van az immár nyolcadik alkalommal megszervezett találkozónak, hiszen az ország egész területén dolgozó gyakorló szakemberek évről évre találkozhatnak egymással, közkinccsé tehetik fejlesztési tapasztalataikat, együtt gondolkodhatnak, inspirálhatják egymást.
Külön köszönjük az átfogó és színvonalas előadást Pogány Gábor Ph.D RIROSZ (Ritka és Veleszületett Rendellenességgel élők Országos Szövetsége) elnöknek, a BEMOSZ, az ePAG és az Orphanet International Advisory Board tagjának.
Engedélyével közzétesszük az előadást, mely itt érhető el: Se nem igazán ritka, se nem csupán betegség – milyenek is a ritka betegségek, szindrómák? (A Williams-szindróma tünetegyüttese) PDF 

Az Utazó Konduktor Szolgálat konduktorainak esetelemzései gyakorlati oldalról kiegészítették az elméleti előadást. Jól szemléltették a konduktorok munkájának magas szakmai színvonalát, sokszínűségét, kreativitását: 
Somogyiné Remenyiczki Ágnes: Smith-Lemli-Opitz szindróma
Kocsis Laura: Prader-Willi szindróma
Perge Krisztina: Down-szindróma
Köszönjük kollégáink színes esetelemzéseit!
A szakmai napot Mátyásiné Kiss Ágnes igazgató zárta.