Kollégiumunkban az alsó tagozatos bentlakó gyerekek külön kis csapatot alkatnak! Már a tavalyi tanévben is összevont csoportként töltötték délutánokat, de az idén új lehetőség nyílt arra, hogy saját játszószobájuk is legyen a Kollégium területén. A játékok beszerzéséhez anyagi segítséget kaptunk a Tégy a Pető Intézet Gyermekeiért Alapítványtól.

Vásároltunk fa kiskonyhát, elemes konyhai gépeket (kávéfőző, robotgép) vízzel működő mosógépet, asztali focit, összerakható vonatpályát, társasjátékot, orvosi táskát, távirányítós autót (és persze ezekhez sok-sok elemet), és a Karácsonyvárás hangulatát is meg tudtuk teremteni kis filc karácsonyfával, Adventi naptárral, világító mézeskalács házikóval, fényfüzérrel. Játszunk papás-mamást, lehet társasjátékozni, építőkockázni, rajzolni, kézműveskedni. Mindenki talál magának elfoglaltságot. Új ismeretségek, barátságok alakulnak.

A vacsoránál minden nap másik gyermek a „háziasszony/háziúr”. Ebben a szerepben ők terítenek meg, ők döntik el – annak ismeretében, hogy ki mit eszik -, hogy kinek milyen tányérra, evőeszközre van szüksége. A vacsora végeztével ők szedik le az asztalt és viszik ki a kocsihoz. Egyelőre nagy örömmel öltik magukra a kötényt a sapkával, és vállalják ezt a szerepet.

Hogy jó-e itt? Mondják el ők maguk:

„Azért jó a kollégium, mert…

„…itt van az Imi.”  „…sokat lehetek olyan gyerekekkel, akiket régen láttam.”  „…vannak barátaim.”  „… minden nap jó kajákat kapunk.” „…a barátaimmal sokat tudok játszani.” „… sok- sok játék van.” „…a Dzsenit meg tudom verni a focis játékban.” „…jó a Hali Gali.” „…lehetek háziasszony” „…sok idő van játszani” , „nagyon szeretek itt lenni!”.

Galéria

8kép